Saçkıran kel bırakıyor! Saç kırana en iyi ev ilacı o yağ

Yaz geldi ve terleme süreleri arttıkça saçkıran da boy göstermeye başladı. Cildiniz saçkıranlara yatkınsa mutlaka ev ilaçlarını denemelisiniz. Cildi nefes aldıran ve temiz kıyafetler giymek de cilt rahatsızlığını önlemenin yollarından biridir. İşte saçkıranı kesen 3 tedavi yöntemi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tırnaklarınız saçkırandan etkilenerek kalınlaşabilir, solabilir ya da çatlayabilir. Saçlarınız saçkırandan etkileniyorsa etrafındaki saçlar kırılabilir, dökülebilir ve kel alanlar oluşabilir. Saçkıran için en etkili ev ilaçlarını derledik.

Saçkırana sebep olan birçok faktör vardır. Bunlar arasında terlemek, bağışıklık sisteminin zayıf olması, saçkıran olan bir kişi veya hayvanla yakın temasta bulunmak, sık sık dar kıyafetler giymek sayılabilir. Bu mantarlar toprakta sporlar halinde yaşayabilir. İnsanlar ve hayvanlar bu toprakla doğrudan temas ettikten sonra saçkırana yakalanabilirler.

SAÇKIRANIN NEDENLERİ NELERDİR?

Saçkırana bir mantar neden olur. Saçkıran, cildinizde kırmızı ve kaşıntılı bir leke oluşmasına neden olur ve zamanla bir halka (veya birkaç halka) şeklini alır. Saçkırandan etkilenebilecek vücut bölgeleri arasında ayak tırnakları veya tırnaklar, ayaklar, eller, kasık, iç uyluk veya kalça bulunur. Genellikle sporcu kaşıntısı olarak adlandırılır. Enfeksiyonun başkalarına bulaşmasını önlemek için erken müdahale çok önemlidir. Saçkıran için ev ilaçları hazırlayabilirsiniz.

SABUN VE SU ÇOK ÖNEMLİ

Saçkıranı tedavi etmek için su ve sabun ikilisinden faydalanabilirsiniz. Saçkıran olduğunuzda enfeksiyon kaptığınız bölgeyi mümkün olduğunca temiz tutmalısınız. Bu, kızarıklığın daha fazla yayılmasını önlemeye yardımcı olur ve enfekte olmuş bölgeyi kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

Üzerine diğer ev ilaçlarını uygulamadan önce, enfeksiyon kapmış bölgeyi düzenli olarak su ve antibakteriyel sabunla yıkayın. Duştan sonra bölgeyi tamamen kurulayın çünkü nem, mantarın yayılmasını kolaylaştırır.

SAÇKIRANA EN İYİ EV İLAÇLARI

1. Zerdeçal

Her şeye faydası olan zerdeçal saçkıranda da etkili bir ev ilacıdır. Zerdeçalın antiinflamatuar ve antibakteriyel özellikler de dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları vardır. Zerdeçal baharatını az miktarda suyla birleştirin ve macun haline gelinceye kadar karıştırın. Cildinize uygulayın ve kuruyana kadar bekletin. Ayrıca dahili faydalardan yararlanmak için her gün zerdeçal suyu veya zerdeçal çayı içebilirsiniz.

2. Hindistan cevizi yağı

Saçkıranları tedavi etmek için Hindistan cevizi yağını ev ilacı olarak kullanın. Hindistan cevizi yağında saçkıran enfeksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek hem antifungal hem de mikrobiyal özellikler vardır. Saçkıran ve diğer mantarların neden olduğu enfeksiyonlar için etkili bir ev ilacıdır. Hindistan cevizi yağı, saç derisine uygulanması kolay olduğundan ve etkili bir saç kremi olduğundan, saç derisi saçkıranları için ideal bir tedavi olabilir.

Kullanmak için hindistancevizi yağını sıvı hale gelinceye kadar ısıtın ve doğrudan enfeksiyonlu bölgeye uygulayın. Cilt tarafından kolaylıkla emilecektir. Günde en az üç kez uygulayın.

3. Elma sirkesi

Saçkıranları tedavi etmek için evde çare olarak elma sirkesini kullanın. Elma sirkesi güçlü antifungal özelliklere sahiptir, bu nedenle enfeksiyonlu bölgeye uygulandığında saçkıranın tedavisine yardımcı olabilir. Kullanmak için bir pamuk topunu seyreltilmemiş elma sirkesine batırın ve pamuğu cildinize nazikçe uygulayın. Bunu günde üç kez yapın.