Saç dökülmesi için yoğurdu o meyveyle karıştırın! Sonuç harika

Saç dökülmesini önlemenin birçok doğal yolu var. Özellikle meyvelerle ya da yoğurtla yapılan saç maskeleri saç dökülmesini önlüyor. Saçı besleyen vitamin ve mineral içeren meyveleri bir araya getirdik. İşte yoğurtla bir araya geldiğinde ilaç etkisi oluşturan saç meyveleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Evde doğal meyvelerle hazırlanan saç maskeleri saç dökülmesini önlüyor. Buradaki püf nokta ise doğru ürünleri bir araya getirmek. Vitamin ve mineralle dolu olan meyveler yoğurtla bir araya geldiğinde saçta gözle görülür bir etkiye sahip.

Meyveler saçı içten dışa besleyerek saç dökülmesini önlüyor. Saç dökülmesini önlemek için muz, çilek ve hindistancevizi gibi meyveleri saç bakım rutininizde de kullanabilirsiniz. İşte parlak ve güçlü bukleler için saç maskesi tarifleri...

Kayısıyı yoğurtla karıştırın

Kayısı, saç derisi sağlığını iyileştirmeye ve saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilecek A ve C vitaminleri açısından zengindir. Serinletici ve etkili bir saç maskesi için bunları biraz yoğurtla karıştırın ve saçınıza sürün.

Üzüm

Saç köklerinin korunmasına ve sağlıklı büyümenin desteklenmesine yardımcı olabilecek antioksidanlarla dolu olan üzüm, en sevilen yaz meyvelerinden. Nemlendirici ve besleyici bir saç maskesi için bunları biraz Hindistancevizi yağıyla karıştırın.

Kiraz

Kirazlar, saç derisi sağlığını iyileştirmeye ve sağlıklı saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilecek harika bir A vitamini kaynağıdır. Besleyici ve ferahlatıcı bir saç maskesi için bunları biraz Hindistancevizi yağıyla karıştırın.

BUNLARA DİKKAT

Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi meyvelerin de fazlası zarar.

Asitli meyveler saça zarar verir. Bu meyveleri suyla muhakkak seyreltin.

Alerjiye dikkat edin. Herhangi bir alerjiniz varsa, reaksiyona neden olabilecek meyvelerden uzak durduğunuzdan emin olun. Hangi meyvelerden kaçınacağınızdan emin değilseniz bir doktor veya beslenme uzmanına danışın.

Meyve bazlı saç maskeleri inanılmaz derecede faydalı olabilse de dikkatli kullanmak önemlidir. Herhangi bir potansiyel alerjik reaksiyon veya tahrişi önlemek için maskeyi önce cildin küçük bir bölgesinde test ettiğinizden emin olun.