Saç boyasının zararları nelerdir?

Bazen mutlu olmak bazen de güzel görünmek için tercih edilen saç boyaları meme kanseri riskini artırıyor. ABD'de yapılan araştırmaya göre düzenli saç boyayanlarda meme kanserine yakalanma riskinin, boyamayanlardan yüzde 9 daha yüksek.

Bazen yeniliğe ihtiyaç duyulduğunda, bazen saçlardaki beyazları kapatmak, bazen ilgi çekmek bazen de güzel görünmek için birçok kadın saçını boyatıyor. Peki, birçok kimyasal içeriğe sahip saç boyası vücudu ve sağlığı nasıl etkiliyor? ABD’de 46 bin 709 kadınla gerçekleştirilen araştırmaya göre düzenli saç boyayanlarda meme kanserine yakalanma riskinin, boyamayanlardan yüzde 9 daha yüksek.

Piyasada birçok rengi ve markası bulunan saç boyaları çeşitli kimyasallardan üretiliyor. Genellikle merak edilen konuların başında ise “saç boyası saç dökülmesine neden oluyor mu?” Sorusu geliyor. Oysa saç boyasının kanserden alerjik hastalıklara kadar birçok zararı var. Ayrıca yapılan araştırmalara göre her 5 ila 8 haftada kimyasal saç düzleştirici kullanan kadınlarda ise meme kanseri olasılığının yüzde 30 arttığı gözlemlendi. Saç boyasını tavsiye etmeyen uzmanlar bunun yerine kına doğal boyalar gibi alternatif öneriler de bulunuyor.