Saç bakımında yeni bir dönem! Saçlarınıza geçiş döneminde uygulamanız gereken bakım rutinleri nelerdir?

Yaz sıcaklarının bitmesinin ardından gelen sonbahar mevsimiyle uyguladığınız rutinlerde değişiklik yapmanız gerekmektedir. Mevsim geçişlerinde en çok etkilenen bölgelerin başında gelen ve kuruyan saçlarınızı canlandırmak, eski parlak görünümüne kavuşturmak ve onarmak için neler yapmanız gerektiğini sizler için derledik. İşte mevsim geçişlerinde uygulamanız gereken saç bakım rutinleri…

AKSAM.COM.TR/MORPAPATYA

Soğuk havaların başlangıcının habercisi olan sonbahar mevsiminin gelişi ile birlikte yaz aylarına yavaş yavaş veda edilmektedir. Mevsim geçişlerinin yaşandığı bu dönemde bireylerde birtakım fiziksel ve ruhsal değişiklikler gözlemlenmektedir. Halsizlik, iştah kesilmesi, mide bulantısı gibi pek çok rahatsızlık geçiş dönemlerinde ortaya çıkan sorunlardan birkaçıdır. Bunun yanı sıra ciltte hassasiyet, saç dökülmesi gibi problemlerle de bu dönemde karşılaşılmaktadır. Yazın kavurucu sıcaklarında kuruyan ve nemini kaybeden saçlarınızı onarmanızın yolları ise oldukça basit. Mevsim geçişlerinde yıpranan saçlarınızı onarmanın yolları neler? İşte detaylar...

ALOE VERA MASKESİ YAPIN

Saçların nemlendirilmesi, sağlıklı görünmesi ve daha parlak görüntü elde edilmesinde aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera maskesi yaparak geçiş dönemlerinde saçlarınızı kısa sürede toparlayabilirsiniz.

ALOE VERA MASKESİ NASIL YAPILIR?

-Aloe vera jelini saçlarınıza masaj yaparak yedirin.

-15-20 dakika bekleyin ve sonrasında ılık su ile durulayın. Oldukça kolay olan bu işlemi haftada 1-2 kez düzenli uygulayın.

DOĞAL ŞAMPUAN KULLANIN

Kimyasal içerikli ürünler kullanmamak saç sağlığı için oldukça önemlidir. Kimyasal içerikli şampuanlar saç derisinin kurumasına yol açarken, doğal şampuanla haftada 2-3 kez saçlarınızı yıkamak kan dolaşımınızın hızlanmasında etkili olmaktadır. Saçlarınızın daha sağlıklı olması için siz de doğal içerikli ürünler tercih edebilirsiniz.

SICAK SU KULLANMAYIN

Aşırı sıcak su kullanmak da saçlarınızın kurumasına sebep olmaktadır. Bu nedenle saçlarınızı ılık su ile yıkamanız saçlarınızın daha nemli kalmasını sağlayacaktır.

SAÇINIZI HAVLUYLA KURUTUN

Saçlarınızı herhangi bir ısı kullanmadan kurutmak da saçlarınızın nemli kalmasında oldukça önemlidir.

DOĞRU TARAK TERCİH EDİN

Son derece kırılgan olan ıslak saçlarınızı geniş dişli bir tarakla taramanız da saçlarınızın yıpranmamasında oldukça önemli bir rol oynamaktadır.