Sabahları zeka açıyor! Enerjiyi tavan yaptıran kahvaltılıklar

Enerjiyi artıran kahvaltı yiyecekleri gününüzün güzel başlamasını sağladığı gibi zekanızı da açar. Zihinsel uyanıklık için mükellef bir kahvaltı hazırlamaya vaktiniz yoksa birkaç alternatif hem zihninizi hem de bedeninizi doyurabilir. İşte kahvaltıda enerji veren ürünler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sabahları zor uyananlardan mısınız ya da bir türlü ayılamayanlardan mı? Böyle olanlar genelde kahvaltıya kahveyle başlar. Fakat tek seçenek bu değildir. Hem enerji veren hem de uyku açan birçok kahvaltılık ürün bulunuyor. İşte sabahları zekayı kendine getiren kahvaltılıklar...

Muz

Sabahları acelesi olanlar için muz harika bir kahvaltılıktır. Muz, enerji seviyemize katkıda bulunan potasyum, B6 vitamini ve kompleks karbonhidratlarla doludur. Muz da bol miktarda lif içerdiğinden uzun süreli enerji sağlar. Çalışmalar, muzların egzersiz performansını etkili bir şekilde artırabildiğini ve sporcu içeceğine benzer şekilde enerji sağlayabildiğini göstermiştir.

Süzme peynir

Süzme peynir, enerjili kahvaltı için mükemmel bir seçenektir. Süzme peynir, mükemmel bir protein kaynağıdır; az yağlı versiyonu, ½ fincan porsiyon başına 14 g protein sağlar. Protein sizi tok tutabilir ve gün boyunca sürekli bir enerji kaynağı sağlayabilir. Ayrıca bir bardak tam yağlı süzme peynir günlük B12 vitamini ihtiyacınızın yüzde 40'ını karşılayabilir. B vitaminleri vücudun yiyecekleri enerji için glikoza dönüştürmesine yardımcı olur. B12 vitamini eksikliği, enerji seviyelerinin azalmasına, egzersiz toleransının azalmasına ve yorgunluğa neden olabilir. Bir meyve ve süzme peynir gününüzü güzel başlatabilir.

Yumurtalar

Proteinin yıldızı olan yumurta kahvaltıda enerji verir. Yüksek protein içeren ve orta derecede kalp-sağlıklı yağ kaynağı olan yumurta gibi yiyecekler, uzun süreli enerji için mükemmel seçimlerdir. Yumurta; demir, D vitamini ve B12 vitamini gibi çeşitli vitamin ve mineralleri içerir. Tam bir kahvaltı için yumurtaları meyveler veya muz gibi kolayca sindirilebilen karbonhidratlarla eşleştirin.

Kahve

Kahve dünyanın en popüler sabah içeceklerinden biri. Genelde uyku açması için tüketilen kahvenin uyarıcı kafein içerir ve enerji düzeylerini artırmaya ve zihinsel uyanıklığı sağlamaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Kahve, güçlü antioksidanların yanı sıra çeşitli B vitaminleri, potasyum ve manganez gibi temel besinleri de içerir.