Sabahları Türk kahvesini böyle tüketin! Metabolizmayı uçuruyor

Metabolizmasının hızlanmasını isteyen birçok insan, çeşitli besinlerle bu süreci gerçekleştirmek istiyor. Öte yandan Türk kahvesi de metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabiliyor. Peki, Türk kahvesi nasıl tüketilmeli? Detaylar haberimizde…

Türk kahvesi birçok insan tarafından sağlıklı ve lezzetli olduğu düşüncesi ile tüketiliyor. Ayrıca bazı insanlar, Türk kahvesinin metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olduğu düşünüyor. Peki, Türk kahvesi metabolizmayı hızlandırır mı?

METABOLİZMAYI ADETA UÇURUYOR

Limon suyu, metabolizmayı hızlandırma konusunda faydalı olabiliyor. Bu nedenle sabahları limon suyu içilmesi öneriliyor. Zira istenmeyen toksinleri ve metalleri vücuttan uzaklaştırabiliyor. Ayrıca karaciğerde safra suyunun üretimine yardımcı olarak sindirime faydalı olabiliyor.

Sabahları Türk kahvesine eklenen limon suyu ise, adeta metabolizmayı uçuruyor. Zira kalorilerin parçalanmasında yardımcı olabiliyor. Peki, limonlu Türk kahvesi nasıl hazırlanır?

LİMONLU TÜRK KAHVESİNİN HAZIRLANIŞI

Bir bardak sıcak suya yarım çay kaşığı Türk kahvesi ilave edilir.

Ardından yarım çay kaşığı limon suyu eklenir.

Bu karışım günde bir kez hafif egzersizlerden yarım saat önce tüketilir.

DİKKAT

Limon suyu ve Türk kahvesi karışımı, aşırı tüketildiğinde zararlı yan etkiler oluşturabilir. Ayrıca hamilelerin ve yeni doğum yapmış kişilerin limonlu Türk kahvesi karışımından uzak durmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra kardiyovasküler problemleri olanların ve tansiyon sorunu olanların söz konusu karışımı kullanmaktan kaçınmaları gerekiyor.

Öte yandan alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak limonlu Türk kahvesi karışımını tercih etmeleri gerekir.

Şişkinlik ve gaz sorunu varsa dikkat! Tek baharat çözüm oluyor