Sabahları odaklanmayı artıran 5 alışkanlık! Uyku açıyor

Bazen sabaha dinç başlamak, gece uykusunun etkisinden kurtulmak oldukça zor. Sabahları dikkat dağınıklığı için çözüm önerilerini derledik. İşte sabahları odaklanmayı artıran 5 alışkanlık...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Günümüzde birçok insan sabahları zor uyandığını uyansa da dikkat dağınıklığı olduğundan yakınıyor. Sosyal medya bağımlılığı, aşırı dozda eğlence ve bilgi fazlalığı nedeniyle günümüzde çoğu insanın dikkati parçalanmış durumda. İşte odaklanmayı artıran 5 alışkanlık...

Yeterince uyuyun

Uyku yoksunluğu daha düşük bir dikkat süresiyle bağlantılıdır. Gün içerisinde odaklanmak istiyorsanız, her gece sekiz saatlik iyi bir uyku aldığınızdan emin olun. Zihninizi başka hiçbir şeye benzemeyen şekilde şarj edecektir.

Meditasyon yapın

Modern dünyada o kadar çok dikkat dağıtıcı şey var ki, hareketsiz kalamaz hale geldik. Meditasyon bu dinginliği geri getirmeye yardımcı olabilir. Zihinsel gevezeliği durdurur ve şimdiki ana odaklanmanızı sağlar.

Dikkatinizi dağıtacak şeylere direnmek

Reklam verenlerin sürekli olarak dikkatimizi çekmek için mücadele ettiği, sosyal medyanın takıntılı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. İnternet dikkat dağıtıcı şeylerle doludur ve eğer kendinizi sınırlamazsanız, bağımlı olmanız çok kolaydır.

Beyin bulmacalarını çözün

Güçlü ve sağlıklı olmak istiyorsanız, vücudunuzdaki diğer kaslar gibi beynin de çalıştırılması gerekir. Bu bulmacaları ve bilmeceleri çözerek yapılabilir. Sudoku, scrabble, sagrada ve rubik küpü bazı güzel örneklerdir.

Egzersiz yapmak

Egzersizi beyninize giden kan akışını iyileştirir ve işlevlerini geliştirir. Aynı zamanda vücudunuzda sizi mutlu eden ve anda var olmanızı sağlayan bir hormon olan dopamin salgılar.