AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Limon mutfakta içecekten tatlıya ve yemeğe kadar her şeyde kullanılsa da genelde limon kabukları çöp olur. Birçok kişi limon kabuğunu sadece keklerde kullanır. Fakat bunun bir alternatifi daha var: Limon kabuğu reçeli. Evet yanlış duymadınız. Mis kokusuyla ve lezzetiyle bilinen limon kabuğu reçelini yapmak oldukça kolay.
LİMON KABUĞU REÇELİNİN PÜF NOKTASI
Limon kabuğu reçelinde beyaz lif yerini sakın reçelin içine koymayın. Bu tadını bozar. Limon kabukları rendelendikten sonra bir gün bekletilmeli. Bunlarda limon kabuğu reçelinin en önemli püf noktalarıdır.
LİMON KABUĞU REÇELİ MALZEMELER
15 adet limon
3 çay kaşığı limon tuzu
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
LİMON KABUĞU REÇELİ TARİFİ
Limonun kabuk kısımlarını bir kaba rendeleyin.
Akabinde tencereye alın üzerine suyu ilave edip karıştırın.
O sırada limon tuzunu ve toz şekeri ilave edin.
5 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kısıp 25 dakika reçelin kaynamasını bekleyin.
Cam temiz bir kavanoza reçel ılık bir haldeyken koyun.
Ardından güneş gören bir yerde 1 gün boyunca bekletip tüketmeye başlayın. Afiyet olsun.