Sirke tüketenler dikkat! Sabahları aç karnına içildiğinde...

Zayıflamak için sabahları aç karnına sirkeli su tüketenlerin sayısı oldukça fazla. Sirkeli suyla ilgili yapılan araştırmalar da var, uzman görüşleri de... Peki, sabahları sirkeli su içmek gerçekten zayıflatıyor mu? İşte sirkeli suyun yan etkileri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Birçok insan zayıflamak için sabahları aç karnına sirke ya da sirkeli su içiyor. Aslında sabahları elma sirkesi içmenin günün diğer öğünlerinden faydalı kıldığını gösteren hiçbir araştırma yok. Peki, elma sirkesinin yan etkisi nedir?

Sınırlı araştırmalar sirkenin açlık seviyeleri ve vücut kompozisyonu üzerinde faydalı bir etkiye sahip olabileceğini öne sürse de sonuçlar kesin değil. Ayrıca bu araştırmanın büyük çoğunluğu insanlarda değil hayvanlarda gerçekleştirilmiştir.

ARAŞTIRMALAR NE DİYOR? İŞTE ELMA SİRKESİNİN YAN ETKİLERİ

İnsanlar üzerinde yapılan birkaç çalışma elma sirkesi takviyesinin iştahı bastırmaya yardımcı olabileceğini ve kilo kaybı üzerinde orta derecede faydalı bir etkiye sahip olabileceğini göstermiştir. Bu esas olarak elma sirkesinde yoğunlaşan ve açlığı baskılayıcı etkilere sahip olabilen bir tür asit olan asetik asitle ilişkilendirilir.

Araştırmalara göre elma sirkesi açlık düzeylerini biraz etkilese de elma sirkesi içmenin bel çevreniz üzerinde anlamlı bir etki yaratması pek olası değildir. Tabi ki artan fiziksel aktivite ve diyetinizde sağlıklı değişikliklerle birleştirilmediği sürece.

Elma sirkesi dişe ve mideye zarar verebilir. Mide bulantısına sebep olabilir.

Elma sirkesi ile insülin ve kan incelticiler de dahil olmak üzere bazı ilaçlar etkileşime girebilir. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktora mutlaka danışın.

ELMA SİRKESİNİ İÇMENİN DOĞRU YOLU NEDİR?

Elma sirkesini kullanmanın doğru yolu onu suyla seyreltmektir. Bu, suyla (tercihen ılık su) karıştırmanız gerektiği anlamına gelir. İyi bir başlangıç için 1-2 yemek kaşığı elma sirkesini 8 ons su ile karıştırmaktır. Bu karışımı günde bir veya iki kez içebilirsiniz.

Not: Mide rahatsızlığı veya mide yanması gibi olumsuz etkiler fark ederseniz içmeyi bırakın.

Çayı suya atın ve bekleyin! Sahte bitki çayını anlamak meğer bu kadar kolaymış