Sabah kahvenize eşlik edecek mükemmel tatlı! Kahvaltılık kruvasan tarifi

Fransızlar kahvaltıda kruvasan ve kahve tüketirler. Türk kültüründeki poğaçaya eş değer olarak kruvasan birçok kişinin tercihi. Peki kahvaltılık kruvasan nasıl yapılır? İşte yanıtı...

İçi çikolatalı dışı yumuşacık bir hamur işi olan kruvasan çok seviliyor. Peki kruvasanın püf noktası ne? Nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KAHVALTILIK KRUVASAN TARİFİ

2 adet yumurta

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

6 su bardağı un

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

100 gram tereyağı

AŞÇININ NOTU

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeniz kabarması için önemli.

YAPILIŞI

Bir kabın içerisine süt, su ve şekeri ekleyin. Mayayı su yardımıyla eritip, sıvı yağ, yumurta akları ve unu da ilave edin.

Hamur haline gelene kadar yoğurun, ardından 5 dakika daha yoğurmaya devam edin.

Hamuru eşit parçalar haline 10 adet olacak şekilde bölün, ardından un yardımı ile açın.

Bezeleri üst üste dizin ancak her katın arasında tereyağı sürmeyi ihmal etmeyin. Sadece en üst kata tereyağı sürmeyin.

Bir kabın içerisine aldığınız hamurun üzerini de streç film ile örterek buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.

Ardından dinlenmiş hamuru merdane ile 1 cm kalınlığına gelene kadar açın.

Son olarak 16 eşit parçaya bölün ve rulo şeklinde sarın.

Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Tatlı veya tuzlu olarak ya da sade şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!