AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Son yılların popüler içeceklerinden biri olan Altın Sütü, Asyalıların hayatımıza soktuğu şifa kaynağıdır. İçeriğinde çeşitli baharatların ve sütün olduğu altın sütü, gün boyu enerjik olmanızı sağlar. Protein, antioksidan, antibakteriyel, antikanserojen olan altın sütü, ilk defa Asyalılar Krallarının sağlığı için ortaya çıkardığı bir karışım olmuştur. Uzmanlar kahvaltıda tüketildiğinde daha fazla fayda sağladığını vurgular. İşte Altın sütün tarifi...
MALZEMELER;
Bir su bardağı az yağlı inek sütü
Bir çay kaşığı tarçın
Bir çay kaşığı zerdeçal toz formunda
Çay kaşığı ucu kadar karabiber
Çay ucu kadar vanilya tozu
Bir tatlı kaşığı anzer balı
YAPILIŞI;
Kısık ateşe sütü doldurduğunuz cezveyi koyun.
İçerisine sırayla baharatları ekleyin.
Ortalama 5-7 dakika kaynatın.
Kaynama sonrası ocaktan karışımı alın.
İçerisine bu kez balı ilave edin.
Karıştırdıktan sonra tüketime hazır! Şifa olsun
Vücudun enerji deposunu doldurur.
Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakma oranını artırır.
Zerdeçal sayesinde kurkumin maddeye sahip olan karışım deforme olmuş hücrelerin yenilenmesini destekler.
Düzenli tüketildiğinde karaciğeri yeniler. Böylece sivilce ve gözenek oluşum riskini azaltır.
Çok güçlü bir ağrı kesicidir. Bu yüzden özellikle kadınların ay dönümlerinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Gece yatmadan önce tüketmeyi tercih ederseniz. İçerisine bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyin. Rahat bir uyku süreci geçirmenizi destekler.