Sabah kahvaltısına pratik yiyecek! İşte poğaça tarifi

Poğaça pek çok insan tarafından sevilerek tüketilen yiyecekler arasında gösterilebiliyor. Bu nedenle sabah kahvaltısında da tercih edilebiliyor. Öte yandan sabah kahvaltısında tüketilebilen bu yiyeceğin ev yapımı tarifi de belli oldu. İşte pratik poğaça tarifi…

Poğaça tarifi pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü kolayca hazırlanan poğaça, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketilebiliyor. Ayrıca poğaça hazırlanırken içine birçok farklı malzeme de eklenebiliyor. Bu nedenle ev yapımı poğaçaların bir başka tadı da olabiliyor.

POĞAÇA TARİFİ

Poğaça tarifi birkaç malzeme ile kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Nitekim poğaça tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

  • 1 adet yumurta beyazı.
  • 1 su bardağı yoğurt.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 yemek kaşığı toz şeker.
  • 3,5 - 4 su bardağı un.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.
  • Üzeri için Gerekli: 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı çörek otu.

    İçi için Gerekli: 100 gram kaşar peyniri, 1 adet kapya biber ve 50 gram sucuk.

    HAZIRLANIŞI

    Poğaça tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanışına geçilebilir. Nitekim poğaça tarifinin hazırlanışı şu şekilde gerçekleşiyor;

  • Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır.
  • Üzerine kabartma tozu da ilave edilir ve azar azar un eklenir.
  • Ele yapışmayan ve yumuşacık bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve el ile bastırılarak açılır. İçine minik minik doğranan malzemelerden yerleştirilir (tercihe bağlı olarak poğaçanın içine koyulacak malzemeler).
  • Yarım ay şeklinde kapatılır ve çatal ile minik dokunuşlar yapılarak kenarların birleşmesi sağlanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış bir fırında üzeri kızarana kadar ortalama 25-30 dakika pişirilir. Akabinde çıkarıp dinlendirilir ve servis edilerek afiyetle tüketilebilir.