Menemen damak zevkine bağlı olarak pek çok çeşitte yapılabiliyor. Söz konusu çeşitlerden bazıları; kaşarlı, sucuklu, soğanlı ya da soğansız olarak sıralanabilir. En zor zamanların bile kurtarıcısı olarak bilinen menemen, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi oluyor. Oldukça pratik şekilde hazırlanması, pek çok kişinin de ilgisini çekiyor.
Sabah kahvaltılarında pratik bir şekilde hazırlanabilen menemen, tercihe bağlı olarak birçok farklı malzemeyle yapılabiliyor. Fakat genellikle şu malzemeler tercih ediliyor;
3 adet yeşil biber.
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
½ çay kaşığı tuz.
3 adet yumurta.
3 adet orta boy domates.
Türk mutfağında özellikle kahvaltılarda tercih edilen menemen, oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte menemenin yapılışı;
Öncelikle yeşil biberin sap ve çekirdekleri temizlenir.
Akabinde ince doğranmış şekilde hazır edilir.
Tavaya sıvı yağ ile birlikte biberler koyularak güzelce sotelenir.
Sonra domatesin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.
Tavanın içerisine hazırlanan domates ilave edilir.
Kısık ateşte tavanın kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
Domatesler piştikten sonra yumurtalar kırılarak tavaya eklenir.
Üzerine tuz ve istenilen diğer baharatlar eklenir.
Menemen kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatılır ve servis edilerek afiyetle tüketilir.