Sabah aç karnına Türk kahvesi içerseniz ne olur?

Türk kahvesi birçok kişinin alışkanlığıdır. Özellikle sabah aç karnına Türk kahvesi içmenin etkilerine dikkat etmeli. İşte ayrıntılar...

Türk kahvesi kokusu ve tadıyla çok lezzetli. Dünyaca ünlü Türk kahvesini sabah tüketirseniz ne olur? İşte yanıtı...

SAFRA KESESİ KASILMALARINA NEDEN OLUR

Safra taşlarınız varsa boş mideye kahve içmekten kaçınmak gerekir. Bunu yapmak, safra kesenizin büzülmesine neden olabilir, bu da büyüklüğünde küçüleceği ve düzgün çalışmayı durduracağı anlamına gelir.

KAYGI

Güne biraz yorgun mu yoksa kaygı içinde mi başlamak istersiniz. Sabaha kahve ile başlarsanız bu gerçek olabilir. Şu anda kahvede bulunan kafeinin kaygı ile ilişkili olduğunu gösteren çok fazla araştırma var. Bu durum, kafeine bağlı anksiyete bozukluğu olarak bilinir ve anksiyete ataklarına neden olabilir ve hatta fobilere ve obsesif-kompulsif bozukluklara dönüşebilir.

KONSANTRASYON

Gerçek şu ki, konsantrasyon seviyeleriniz ve iş performansınız, aç karnına sabah kahvesiyle başladığınızda her zaman düşüktür.

KAN BASINCINI ARTTIRIR

Genellikle çok fazla kahve içmeyen ya da hipertansiyon hastası olanlar kahve içerken yüksek tansiyon yaşayabilirler. Değişiklikler yaklaşık iki veya üç saat sürebilir.