Hilal Çakır
Sabaha herkes zinde ve hafızası güçlü bir şekilde başlamak ister. Fakat haftanın yoğunluğu, günün karmaşası, trafiği derken ne hafıza kalıyor ne zeka... Bunun için kahvaltı tabağında kuru meyvelere yer açmak gerekiyor. İşte sabahları aç karnına tüketilmesi gereken meyveler...
KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI
Kuru üzüm lif, potasyum ve çeşitli sağlığı geliştirici bitki bileşikleri ile doludur.
Düşük ila orta glisemik indeks değerine ve düşük insülin indeksine sahiptir.
Kan şekeri kontrolünü iyileştirir
Hafızayı güçlendirir
Kolesterolü ve iltihabı azaltır.
Tokluk hissi verdiğinden kilo vermeye yardımcıdır.
Tip 2 diyabet ve kalp hastalığı geliştirme riskinin azalmasına katkıda bulunur.
KURU ERİĞİN FAYDALARI
Kabızlığı giderir.
Büyük bir antioksidan kaynağıdır.
Kalp hastalığı ve kanseri önlemeye yardımcıdır.
Mineral açısından da zengindir.
Kuru erik çok doyurucudur.
KURU KAYISININ FAYDALARI
Lif oranı yüksektir. Sindirime faydalıdır ve kabızlığı giderir.
Demire faydalıdır.
Kas gelişimini destekler.
Kalp damar sağlığını korur.
Göz hastalıklarının oluşumunu engeller.