Sabah aç karnına kahve içerseniz ne olur? Her sabah kahve içmenin 3 zararı

Sabahları kahve içmeden ayılamayanlar bu haberimiz tam size göre. Aç karnına kahve içmek zararlı. Peki her sabah aç karnına kahve içmenin zararları neler? İşte cevabı..

Kahve içmeni bilinci açtığı düşünlse de sabahları aç karnına tüketmek pek de faydalı değil. Peki her sabah aç karnına kahve içmenin zararları neler? İşte cevabı...

HER SABAH AÇ KARNINA KAHVE İÇERSENİZ NE OLUR?

1.Mide rahatsızlıklarına neden oluyor

Sevdiğiniz içeceğiniz sabah uyanmanıza yardımcı olurken, aynı zamanda tuvaleti daha sık kullanmanıza neden olabilir. Kahve sinir sistemimizi harekete geçirir ve bu da bağırsağı etkileyerek ishale neden olabilir.

2.Cildi kurutuyor

Kahve, bağırsakları çalıştırıp daha sık tuvalete çıkmanıza neden olacağından cildinizi kurutur. Susuz kaldığınızda, toksinlerin cildinizden ve vücudunuzdan atılması daha zordur. Çok fazla kahve içmek cildi kurutur. Kuruyan cilt, erken kırışıklıklar gibi çeşitli sorunlara karşı daha savunmasız hale gelir.

3.Daha uykulu hissedebilirsiniz

Kafein, stres hormonlarının seviyesini ikiye katlar ve uykuda sorunlara yol açarak yorgunluğa neden olabilir. Güne şekerli bir fincan cappuccino ile başlarsanız, kısa bir süre sonra tekrar uykulu hissedebilirsiniz. Bunun nedeni, vücudumuzun şekeri dengelemek için insülin üretmesi ve kan şekeri seviyenizin düşmesine neden olarak enerji eksikliği ve kaygıya neden olmasıdır.