Rüyalarınızı süsleyecek tatlı tarifi! Karamel rüyası tarifi

Karamel rüyası tatlısını özel misafirlerinize denemelisiniz. Karamel rüyası için karameli asla yakmamak gerekiyor. Bunun püf noktası ise kısık ateşte karameli pişirmek. Peki karamel rüyası nasıl yapılır?

Karamel rüyası lezzeti yüksek bir tatlı. Kremşantiyle daha da lezzetlenen karamel rüyası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KARAMEL RÜYASI TARİFİ MALZEMELERİ

Muhallebi için:

-1 litre süt

-3 çorba kaşığı mısır nişastası

-3 çorba kaşığı un

-1 su bardağından biraz fazla toz şeker

-1 paket vanilya

-1 paket krem şanti

Enfes karamel rüyası tatlısı

Karamel sos için:

-5 çay bardağı toz şeker

-1. 5 çay bardağı su

-1 tatlı kaşığı mısır nişastası

-2 çay bardağı su

-Çekilmiş ceviz-fındık(süsleme için hangisi varsa)

ENFES KARAMEL RÜYASI TATLISI NASIL HAZIRLANIYOR?

İlk olarak sütün içine şeker, un ve nişastayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Muhallebinin kıvamı koyulaşmaya başladığında vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Ardından soğuyan muhallebinin içine toz krem şanti ekleyerek mikserle iyice çırpıyoruz ve kaselere pay ediyoruz.

Karameli hazırlamak için toz şekeri kısık ateşte kontrollü olarak yakmadan eritiyoruz.

Karamel rüyası tarifi nasıl hazırlanıyor?

Karamel rengi alınca 1. 5 çay bardağı suyu dikkatlice ekleyerek kaynatıyoruz.

Suyu ilk ilave ettiğimizde bir miktar koyulaşabilir fakat kaynadıkça kıvamı açılacaktır.

Yeteri kadar çözünen karamele, 2 çay bardağı suyun içerisinde erittiğimiz nişastayı ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.

Ayrıca kıvamı sulu gelirse az miktarda suyun içinde nişasta eritip ekleyebilirsiniz.

Karamelimiz biraz akışkan olmalıdır çünkü soğudukça kıvamı koyulaşıyor.

Hazırladığımız bu sosu muhallebinin üzerine pay ediyoruz.

Son olarak da ceviz veya fındık ile süslüyoruz. Tatlımız soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Deneyen herkese afiyet olsun...