Rutinlerinize mutlaka ekleyin! Yaşlanmayı önlüyor

Cildin pürüzsüz, canlı ve dinç görünmesi herkes için oldukça önemli olabiliyor. Fakat yaş ilerledikçe ciltte kırışıklıklar meydana gelebiliyor. Doğal yaşamın bir parçası olarak gerçekleşen bu durumu birkaç küçük rutinle değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte rutinlerinize eklediğinizde cildinizin genç kalmasını sağlayacak o 3 alışkanlık…

AKSAM.COM.TR

Yaşlanmak; hayatın akışı içerisinde gerçekleşen olağan bir durum. Yaş ilerlemeye başladıkça herkes bu durumu geciktirmenin yollarını arıyor. Pek çok ünlü marka da yaşlanma karşıtı ürünler piyasaya sürüyor. Bunlara gerek kalmadan yalnızca 3 yeni rutinle yaşlanmanın önüne geçmeniz mümkün. İşte hayatınızı değiştirecek o rutinler...

1- HER İKİ SAATTE BİR GÜNEŞ KREMİ SÜRMEK

Güneş kremi kullanımı hem cilt sağlığını korumak hem de yaşlanmanın önüne geçmek için oldukça önemli bir adım. Uzmanlar güneş kreminin her iki saatte bir olacak şekilde uygulanması gerektiğini vurguluyor. Hava durumu fark etmeksizin her gün güneş kremi uygulanmalı.

2- UYKU DÜZENİ OLUŞTURMAK

Günlük uyku ihtiyacını almak da hem cilt sağlığı hem de vücut için gerekli. Uzmanlar uyku bozukluğunun yaşanması durumunda yalnızca yaşlanma değil depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların da meydana gelebileceğini söylüyor.

3- SIK SIK GÜLÜMSEMEK

Stres hormonlarını azalttığı bilinen gülümsemenin de genç kalmayı sağladığı biliniyor. Aynı zamanda kişilerin enerjisini de yukarı çektiğinden uzmanlar tarafından öneriliyor.