Ruhun gıdası pilatesin faydaları

Pilates, ruh sağlığına iyi gelen sporların başında geliyor. Esneme, nefes egzersizi, sırt ve eklem ağrılarına birebir hareketleriyle pilates, daha çok kadınların rağbet ettiği bir spor. Pilates, nefes egzersizleri sayesinde stresi azaltırken, kitlenen bacak kaslarını açarak boy uzatıyor. Peki, pilatesin faydalar neler?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sena Parlar

Pilates yapmak vücudun esnekliğini arttırıyor. Eklem ağrılarına iyi geliyor. Kasların açılmasını sağlıyor. Boy uzamasına yardımcı oluyor. Peki, pilatesin faydalar neler? İşte sizin hazırladığımız pilates haberi...

1- VÜCUDU SIKILAŞTIRIYOR: İnsan bedeni zamanla yer çekimine yenik düşüyor. Vücut aşağı doğru sarkıyor. Pilates yapmak, deriyi toparlıyor.

2- KANI TEMİZLİYOR: Oksijen hücreleri temizlemeye yardımcı olur. Pilates esnasında yapılan nefes egzersizleri kanı temizler.

3- BOYU UZATIYOR: Arka bacak kasları olan hamstringleri lastik yardımıyla açmak bacak boyunu uzatır.

4- DEPRESYONDAN KORUYOR: Pilates düzenli yapıldığı zaman vücuttan laktik asitlerin atılımını sağlıyor. Bu da stresten arınmak anlamına geliyor. Hareket etmek mutluk hormonu olan endorfinin salınmasını sağlıyor.