Rosto köfte ve yanında nefis sos tarifi

Rosto köfte tarifi akşam yemeklerinin sevilen lezzetlerinden. Peki, rosto köfte nasıl yapılır? Rosto köfte ve sosu tarifi oldukça kolay. Dikkat etmeniz gereken en önemli püf nokta rosto köftenin pişirilmesi. İşte “Bugün ne pişirsem?” diyenlere rosto köfte tarifi ve malzemeleri…

Rosto köfte tarifi merak ediliyor. Özellikle akşam menüsüne ana yemek arayanlar rosto köfteyi deniyor.

Rosto köftenin ana malzemesi kıyma. Makarna, püre ya da pilav yanına hazırlayabileceğiniz rosto köfte tarifi sofranızda iştah kabartabilir. Dikkat etmeniz gereken en önemli püf nokta rosto köftenin pişirilmesi. İşte en kolay rosto köfte tarifi ve malzemeleri...

ROSTO KÖFTE MALZEMELER

300 gram orta yağlı kıyma

Yarım demet maydanoz

1 adet soğan

1 çay bardağı galeta unu

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet yumurta

ROSTO KÖFTE TARİFİ

Rosto köfte için önce kıymanın içine soğanı rendeleyin.

Maydanoz, yumurta, domates salçası, baharatlar, galeta unu ve sarımsağı da ekleyip yoğurun.

Üzerine az miktarda sıvı yağ döküp şekil verin.

Fırında 180 derecede 20 dakika pişirin. Rosto köfte pişerken sosunu hazırlayabilirsiniz.

Sos

Rosto köfte sosu tarifi için önce 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya ekleyip içine 1 diş sarımsak rendeleyin. Kekik ve domates salçası ekleyip kavurun.

Karabiber ve 2 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın.