Yeşillikleri böyle temizleyin! Topraktan, böcekten eser kalmıyor

Roka, kıvırcık, dere otu gibi salata malzemelerini yıkamaya ayrıca özen gösterilmelidir. Üç yeşillikte toprakta yetişir ve bunun dışında böcek barındırabilirler. İşte yeşillikleri yıkamanın püf noktaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Roka, kıvırcık ve dere otu üçlüsü akşam yemeğinde salatanın olmazsa olmaz yeşillikleri arasında yer alıyor. Özellikle roka balığın yanına çok yakışıyor. Fakat bu üçlü toprakta yetişen yeşillikler olduğu için temizlemesi oldukça zor. Böcek ve topraktan arındırmak için gözünüzü dört açsanız da yeterli olmuyor. Peki, roka, kıvırcık ve dere otu nasıl temizlenir? İşte hijyen bir salatanın anahtarı...

ROKA, KIVIRCIK VE DEREOTU TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

1. Yeşillikleri mutlaka soğuk suda yıkayın

2. Vakit varsa ön yıkamadan sonra bir leğene su doldurun. 1 yemek kaşığı sirke dökün ve birkaç dakika beklettikten sonra yıkayın.

3. Solmuş veya rengi solmuş yaprakları atın.

4. Yapraklı sebzeleri bir kevgirde (süzgeçte) durulayın, süzün (veya salata döndürücü kullanın) ve bir kağıt havluyla kurulayın.

Temiz kağıt havlular içinde, kapalı bir plastik torba içinde buzdolabında bir hafta saklayarak tüketebilirsiniz.

Seçtiğin ayakkabıya dikkat! Kişiliğini ele veriyor, baskın özelliğin ortaya çıkıyor