Rize'nin tescilli lezzeti Derepazarı pidesi tarifi

Rize'nin meşhur Derepazarı Pidesi peynirli, açık kıymalı, kapalı kıymalı, karışık, kavurmalı, sade (kuru) pide olmak üzere altı şekilde yapılıyor. Kesilmeden servis edilen Derepazarı pidesinin püf noktası katkısız tereyağı ve doğal kaynak suyunun kullanılmasıdır. İşte Rize'nin tescilli Derepazarı pidesi tarifi ve malzemeleri...

Eğer yemek yapmak yerine alternatif ve atıştırmalık bir tarif arıyorsanız Rize'nin tescilli lezzeti olan Derepazarı pidesi tam ağzınıza layık. Peki, Derepazarı pidesi nasıl yapılır? Derepazarı pidesinin püf noktası nedir? Derepazarı pidesi peynirli, açık kıymalı, kapalı kıymalı, karışık,kavurmalı, sade (kuru) pide olmak üzere farklı şekillerde yapılabiliyor. Derepazarı pidesinin püf noktası ise katkısız tereyağı ve doğal kaynak suyunun kullanılmasıdır.

Derepazarı pidesi 50 yıldan fazladır Rize'de çok sevilen ve bilinen bir lezzet. Hem ustaların elindeki lezzet hem de malzemelerin yöreye özgü olması bu pideyi özel kılıyor. İşte enfes pide tarifi...

DEREPAZARI PİDESİ MALZEMELER

1 kilo un

10 gram yaş hamur mayası

10 gram tuz

Su

Yayla peyniri

DEREPAZARI PİDESİ TARİFİ

Derepazarı pidesi tarifini denemek sanıldığı kadar zor değil. Un, su, tuz ve mayayı yoğurduktan sonra 45 dakika dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru ufak bezelere bölün. Tezgâhın üzerine bir bez serin ve bölünen hamurları dizin. Hamurların mayalanması için üzerlerine bir bez örtün 30 dakika daha dinlenmeye bırakın.

Hazırladığınız pide hamurunu daire şeklinde elle açın. Hamurun kenarlarını parmak kalınlığında içe kıvırın. Yayla peynirini küpler halinde hamurun üzerine serin. Peynirlerin üzerine yumurta sarısı sürün.

Hazırlanan pideyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Pideler fırında yaklaşık 5 dakika piştikten sonra fırından çıkarılıp üzerlerine

100 gr tereyağı ilave edin ve pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı olarak pidenin ortasına bir adet yumurtayı bütün olarak kırabilirsiniz.

Afiyet olsun...