Pepeçura tarifi Rize"nin sevilen tatlılarından biridir. Üzüm, şeker, nişasta ve mısır unu ile yapılan pepeçura hem pratik hem lezzetli. C vitamini yönünden zengin olan siyah üzümle yapılan bu tatlı popüler tarifleriniz arasında yer alacak. İşte pepeçuranın püf noktası ve yapılışı...
PEPEÇURA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 kilo siyah üzüm
6 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı mısır nişasta
Yarım çay bardağı mısır unu
PEPEÇURA TARİFİ VE MALZEMELERİ
Pepeçura için önce üzümü ve suyu birlikte kaynatın. Ilındıktan sonra süzün.
5 bardak üzüm suyunu tencereye alın. Üzerine nişastayı, unu, şekeri ilave ederek karıştırın. Topaklanmaması için unu yavaş yavaş dökün ve karıştırmaya devam edin. Pepeçuranın püf noktası burasıdır.
Ocağın üzerine alın ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince tatlıyı kâselere boşaltın ve soğumaya bırakın. Üzerini ceviz veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
SİYAH ÜZÜMÜN FAYDALARI
Kabızlığa iyi gelir
C vitamini yönünden zengindir
Hafızayı güçlendirir
Kalbe iyi gelir
Zayıflamaya yardımcı olur