Rize'nin meşhur pepeçura tarifi! Pepeçuranın püf noktası

Rize'nin meşhur tatlısı pepeçura son günlerin popüler tarifi oldu. C vitamini deposu olan siyah üzümden yapılan pepeçura tatlısı hem tadıyla hem de görüntüsüyle iştah kabartıyor. Pepeçura tatlısının püf noktası ise üzüm suyuna unun yavaş yavaş ilave edilmesi ve topaklanmaması için iyi karıştırılmasıdır. İşte dört malzemeyle pepeçura tarifi ve malzemeleri...

Pepeçura tarifi Rize"nin sevilen tatlılarından biridir. Üzüm, şeker, nişasta ve mısır unu ile yapılan pepeçura hem pratik hem lezzetli. C vitamini yönünden zengin olan siyah üzümle yapılan bu tatlı popüler tarifleriniz arasında yer alacak. İşte pepeçuranın püf noktası ve yapılışı...

PEPEÇURA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 kilo siyah üzüm

6 su bardağı su

2 çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı mısır nişasta

Yarım çay bardağı mısır unu

PEPEÇURA TARİFİ VE MALZEMELERİ

Pepeçura için önce üzümü ve suyu birlikte kaynatın. Ilındıktan sonra süzün.

5 bardak üzüm suyunu tencereye alın. Üzerine nişastayı, unu, şekeri ilave ederek karıştırın. Topaklanmaması için unu yavaş yavaş dökün ve karıştırmaya devam edin. Pepeçuranın püf noktası burasıdır.

Ocağın üzerine alın ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince tatlıyı kâselere boşaltın ve soğumaya bırakın. Üzerini ceviz veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

SİYAH ÜZÜMÜN FAYDALARI

Kabızlığa iyi gelir

C vitamini yönünden zengindir

Hafızayı güçlendirir

Kalbe iyi gelir

Zayıflamaya yardımcı olur

Özel günlerin lezzeti cacıklı Arap köftesi tarifi! Cacıklı Arap köftesinin püf noktası