Revani aşkı, şerbet ayarında! Hem akıcı hem kusursuz revani tarifi burada

Revani tarifinde en çok yapılan hataların başında şerbet ve kek arasındaki uyumsuzluk geliyor. Peki, revani nasıl yapılır, revaninin şerbeti sıcak mı dökülür? Tüm soruların cevabı aşağıda sizi bekliyor. İşte nefis revaninin yapılışı ve malzemeleri…

KADİR TEKİN

Revani tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. En kolay yapılan tatlılardan biri olan revani tarifinde en çok yapılan hata, şerbetin sıcaklığı ile kekin sıcaklığının doğru ayarlanmamasıdır. Bu durum revani gibi şerbetli tatlılarda kıvamı ve dokuyu doğrudan etkiler.

Sıcak kek + sıcak şerbet = Kek hamurlaşır, içi lapa gibi olur.

Soğuk kek + soğuk şerbet = Kek şerbeti çekmez, kuru kalır.

REVANİ ŞERBETİ NE ZAMAN DÖKÜLÜR?

Kek sıcaksa şerbet soğuk, kek soğuksa şerbet sıcak olmalı. En ideal yöntem genelde ılık kek + soğuk şerbet ya da sıcak kek + soğuk şerbettir.

REVANİ TARİFİNDE DİĞER HATALAR

İrmik oranının fazla olması: Revani ağır ve kuru olur.

Yumurtaların iyi çırpılmaması: Kek kabarmaz, sünger gibi olmaz.

Şerbetin çok yoğun veya çok sıvı olması: Tatlı ya fazla şekerli olur ya da şerbeti çekemez.

Kek yeterince pişmeden fırından çıkarılması: Orta kısmı çiğ kalabilir.

Portakal/limon aromalarının aşırı kullanılması: Baskın aroma tatlıyı gölgeler.

REVANİ TARİFİ MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

ŞERBET İÇİN MALZEMELER

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

3 ADIMDA REVANİ TARİFİ

1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Çünkü şerbetin soğuması gerek. 2 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı suyu kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin. Tüm malzemeleri kaynatın, 10 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

2. Revani tarifi için önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve 180 derece fırında 25–30 dakika pişirin.

3. Fırından çıkan sıcak revaniye soğumuş şerbeti dökün. Şerbeti çekince dilimleyin, üzerine Hindistan cevizi serpip servis et.

Bir lokma tavukla gelen zehir! Uzmanlar uyardı: Tavukta bu belirtiler varsa yemeyin