Restoranlardakini aratmıyor! Çıtır patates çubukları nasıl yapılır?

Genellikle evde yaptığımız patates kızartması ile dışarda yediğimiz patates kızartmasının tadı aynı olmuyor. Dışarda yediğimiz patates kızartması hep daha çıtır ve lezzetli oluyor. Şimdi vereceğimiz tarif dışarda yediğiniz patates kızartmalarını aratmayacak. Çıtır patates çubukları nasıl yapılır? İşte detaylar…

AKŞAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kızartmasını her yaş grubu severek tüketiyor. Patatesin lezzetli olmasının en önemli püf noktası ise çıtır olması. Evde bu kıvamı tutturmak ise çoğu zaman zor olabiliyor. Hem sade hem de yanında soslarla severek tüketilen patatesi restoranlardaki gibi yapmak ise aslında çok kolay. Hadi gelin 15 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz çıtır patates çubukları tarifinin detaylarına birlikte bakalım.

MALZEMELER

3-4 adet patates

80 gram mısır nişastası

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Kızartmak için sıvıyağ

NASIL YAPILIR?

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun.

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri küp şeklinde doğrayın.

Doğradığınız patatesleri bir tencereye alın. Üzerine su doldurarak haşlayın.

Haşlanan patatesleri bir kapa alarak çatal ya da daha büyük bir mutfak aleti ile ezin.

Ezdiğiniz patateslerin içine nişasta, tuz, karabiber ve toz biberi ekleyin. Elinizle yoğurarak karıştırın.

Yoğurduğunuz harcı merdane yardımıyla açın. Açtığınız harcı ince uzun şekilde kesin.

Kestiğiniz dilimleri kızgın bir tavaya alarak kızartın.

Afiyet olsun...