Ezme tarifi merak ediliyor. Kebapların yanında vazgeçilmez olan ezme birçok menüde ikram ediliyor. Peki, ezme tarifi nasıl yapılır?
Restoranlarda yemeklerden önce tadımlık ezme ikram edilir. Hem ön lezzettir hem de restoranı tanımanın ilk aşamasıdır. İşte evde nefis ezme tarifi...
RESTORAN USULÜ EZME TARİFİ MALZEMELER
5 tane orta boy domates
3 tane biber
1 adet salatalık
1/5 yemek kaşığı biber ve domates salça karışımı
1/5 çay kaşığı kuru nane, sumak
1/5 tatlı sirke sirkesi
4 yemek yağı yağı
TARİFİ
Sebzeleri ince kıyımdan devam edin.
Kestiğiniz sebzeleri derin bir kaba ilave edip üzerine sırayla baharat sıvı yağı koyunuz.
En son karışık salçayı da koyun.
Daha sonra mutfak robotuna kayıt ortalama 2 dakika robottan geçti.
Tabağa satın alınca üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...