HİLAL ÇAKIR
Avokado faydalı olduğu kadar narin bir meyve. Avokado havayla temas ettiğinde hızla kahverengiye dönüyor. Peki, avokadonun kararmaması için ne yapılmalı?
Avokado açıldıktan sonra iki günden fazla dayanmıyor, lezzetini kaybetmiyor. Fakat hemen kararıyor. Üç gün sonra dokusu şüpheli hale geliyor ve tadı da değişebiliyor. Avokadonun kararmaması için birkaç hile var. Birçok otel, restoran bu hilelere başvuruyor.
AVOKADONUN KARARMASINI ENGELLEYEN 3 YÖNTEM
En iyi tazeliği elde etmek için içine limon sıkıp buzdolabında saklayın, ancak buzdolabınızda yavaş yavaş bozulmadan önce bu meyvenin tadını çıkarın.
Limon suyu
Avokadoya limon suyu sıkın. Antioksidan bakımından zengin olan limon, oksidasyonu engelleyerek avokadonun taze kalmasını sağlar, kararmaya karşı kalkan oluşturur.
Avokadonun açıkta kalan kısmına kararmasını önlemek için bol miktarda limon suyu sıkın. Streç filmle sarın ve dolaba koyun.
Vakumlu ambalaj
Basit bir vakumlu paketlemeyle avokadoyu birkaç gün boyunca yeşil olarak saklayabilirsiniz. Avokadoyu havadan ve oda sıcaklığından izole ederek erime yapısını değiştirmeden oksidasyonunu yavaşlatabilirsiniz. O halde poşeti sıkıca kapatın, buzdolabına koyun.
Zeytinyağı
Zeytinyağı avokadonun yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturarak oksijenin avokadoya ulaşmasını ve kahverengiye dönmesini engeller. Avokadonun tazeliğini koruması için üzerine zeytinyağı sürün. Streç filme dikkatlice sarın, açıkta kalan yüzeyi korumaya dikkat edin.
DİĞER PÜF NOKTASI: YAĞ
Hava almayan bir kaba az miktarda yağ koyun, avokadoyu kesik tarafı yağa bakacak şekilde kabın içine koyun ve bu yağı salatanıza tat vermek için kullanın.