AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Her meyvenin şifası farklı. Fakat bazıları resmen doğal saç boyası niteliğinde. Tıp alimi İbn-i Sina el Kanun fi't Tıbb adlı kitabında hünnap meyvesinin saçı kırmızıya boyadığını ifade ediyor. Fakat bu meyvenin tek sırrı bu değil.
Hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen hünnap, vücut sağlığı için doğal bir destek sunar.
HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI
Hünnap, sağlığını koruyan güçlü antioksidanlar içerir. C vitamini yönünden zengin olan bu meyve bağışıklığı güçlendirir.
Yüksek lif içeriği sayesinde sindirime faydalıdır ve kabızlık gibi sorunların önüne geçer. Uzun süre tokluk hissini verir.
Hünnap, sinir sistemi gibi mineraller içerir, bu da sinir sisteminin desteklenmesine yardımcı olur. Stresi azaltır ve uykusuzluk sorunlarına iyi gelir.
İçerdiği flavonoidler ve fenolik sistemler sayesinde serbest radikallerle savaşır.
Hünnap, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Kalbe faydalıdır. Kalp krizi riskini azaltır.
Kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineraller bakımından zengindir. Bu minerallerin kemik erimesine ve özellikle yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan kemik erimesine karşı koruyucu bir rol oynar.
Hünnap C vitamini, kolajen üretimini destekleyerek cilde daha genç ve parlak bir görünüm sağlar.
Kalorisi düşük olan hünnap, diyet yapanlar için iyi bir seçenekler olabilir.