Renklerine göre doğal taşların faydaları

Son yıllarda doğal taşların kozmetikte sık kullanıldığını görüyoruz. Peki, hangi taş neye iyi gelir? Taşların rengi ne anlama gelir? Bazı taşlar kalbe iyi gelirken bazıları sinirleri yatıştırıyor. Bazıları ise duyguları besliyor. İşte doğal taşların faydaları ve anlamları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Pembe, mavi, turkuaz, yeşil... Birbirinden farklı renklerin doğal taşları birçok kişi için vazgeçilmez. Doğal taşların şifasından yararlanmak isteyenler renklerine göre anlamlarını da merak ediyor.

Ametistten zümrüde ve safire kadar her doğal taşın bir anlamı ve faydası var. Takı olarak da kullanılan bu taşlar hem göze hem de sağlığa hitap ediyor. Peki, sizin taşınız hangisi? Renklerine göre doğal taşların faydaları neler? İşte cevaplar...

MAVİ-MOR AMETİST

Enerjiyi sevgiye dönüştürmesiyle bilinen ametist taşının sakinleştirici etkisi vardır. Hatta geçmiş dönemlerde kadehler yatıştırıcı etkisinden dolayı ametist taşından yapılırmış. Meditasyon içinde önerilen ametist taşının diğer bir faydası da bağışıklığı güçlendirmesi. Koç burcunun doğal taşıdır. Başak, Oğlak, Kova ve Balık burçları da tercih eder.

TURKUAZ TAŞI

En çok sevilen taşlardan biri olan turkuaz taşı iletişime faydalıdır. Duygusal dengeyi sağlarken negatif enerjiyi de dağıtır. Aslan, boğa, akrep ve balık burçlarının taşıdır.

MERCAN

Halk arasında nazara iyi gelmesiyle bilinen mercan, cilde şifa bir taştır. Sedef hastalığı gibi birçok cilt hastalığına iyi gelir. Dikkat dağınıklığına da faydalıdır.

ZÜMRÜT

Geçmişten günümüze değerli olarak bilinen zümrüt hem aşkı simgeler hem de bolluğu çağrıştırır. Rengi yeşildir ve sağlığa iyi geldiği bilinir. Sinir sistemine faydalıdır. Sakinlik ve sabrı simgeler. Zorluklara karşı mücadeleyi anlatan bir taştır. Akrep, koç, boğa ve ikizler burçlarının taşıdır.

SAFİR

Hem pahalı hem de göz kamaştırıcı olan safir mavi renkte ve beyaz damarlı bir taştır. Kalbe iyi geldiği bilinir ve sezgileri kuvvetlendirir.

VARİSİT TAŞI

Kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeyi ve çevreye kendimizi gösterebilmeyi sağlar.

MALAKİT TAŞI

Değişimi, dönüşümü ve risk alabilmeyi destekler.