Renk solması sona eriyor! Siyah pantolonları böyle temizlerseniz…

Siyah pantolon birçok insan tarafından sevilerek giyiliyor. Ancak birkaç yıkamadan sonra renk solması ortaya çıkabiliyor. Öte yandan siyah pantolon temizlerken dikkat edilecek bazı noktalar, renk solmasını adeta sona erdirebiliyor. Detaylar haberimizde…

Sevilerek satın alınan siyah pantolonlarda birkaç yıkamadan sonra renk solması görülebiliyor. Ayrıca bu durum bakımsız bir görüntü oluşmasına neden olabiliyor. Bu nedenle pek çok insan renk solması oluşan siyah pantolonları çöpe atabiliyor.

Öte yandan siyah pantolon temizlerken dikkat edilecek bazı noktalar, renk solmasını adeta sona erdirebiliyor. Bu nedenle siyah pantolon alanların söz konusu temizleme yöntemlerine dikkat etmeleri öneriliyor.

SİYAH PANTOLONDAKİ RENK SOLMASI ADETA SONA ERİYOR

Siyah pantolonlarda zamana ve kullanıma bağlı olarak kimi zaman renk solması görülebilir. Ayrıca can sıkıcı olabilen bu durumu önleyebilen bazı püf noktalar bulunuyor. İşte o püf noktalardan birkaçı şu şekilde;

Siyah pantolonlardaki renk solmasını engelleyebilmek için sıcak ve kaynar suda temizlenmesi önerilmiyor. En düşük sıcaklıkta pantolonların yıkanması tavsiye ediliyor.

Eğer siyah pantolonlar ters çevrilerek temizlenirse, renk solması önlenebilir.

Siyah kumaşlar için özel olarak üretilen deterjanların tercih edilmesi tavsiye ediliyor.

Yumuşatıcı kullanılması, renk solmasına neden olabilir.

Siyah pantolon ilk satın alındığında bir süre tuzlu su dolu bir leğenin içinde bekletilirse, rengi ekstra dayanıklı olabilir.

Sıklıkla yıkanması renk solmasına neden olabilir. Bu nedenle gereksiz yere yıkanması önerilmiyor.

Not: Satın alınan pantolonun üretici temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Eğer yukarıdaki öneriler mevcut pantolonun yapısına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.