Rendeyle ilgili bu ayrıntıyı kimse bilmiyor! Rendenin 4. tarafı ne için kullanılır?

Rende mutfakta en sık kullanılan araçlardan biri. Domatesten havuca ve peynire kadar her şey için kullanılır. Genelde herkes rendeyi tek taraflı ya da iki taraflı kullanır. Peki, rendenin 4. tarafının ne işe yaradığını biliyor musunuz? Rendenin 4. tarafının çok özel bir işlevi var. Gelin birlikte bakalım...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Rende sebze ve meyveler için mutfakta hayat kurtarıcı bir üründür ve genelde herkes rendenin belli kısımlarını kullanır. Peki, kullanırken rendenin küçük delikli kısmının ne işe yaradığını hiç sorguladınız mı?

Rendenin 4. tarafı peyniri, özellikle de parmesan gibi sert peynirleri çok ince rendelemek için yapılmış. Bunun yanında limon, portakal veya misket limonu kabuğu da rendelenebiliyor. Küçük delikler peynir, çikolata, sebze ve diğer ürünlerin ince öğütülmesi içindir.

Rendeyle ilgili diğer bir detayda temizliğidir. Her defasında açıklıklarda yiyecek kalmadığından her zaman emin olun. Yıkanması zor yağlı lekeler varsa temizlik malzemelerini deneyebilirsiniz.

RENDE TEMİZLİĞİ İÇİN ÖNERİ

Bir süngeri sirke batırın ve rendeyi aşağı yukarı ovalayın. Lekeler ve kalıntılar hızla kaybolacaktır. Kokudan kurtulmak için tekrar sabunlu suda biraz bulaşık deterjanı ile yıkamak önemlidir.

Ayrıca rende üzerinde pas görünebilir. Bu yüzden basit bir karışım hazırlayın, rendeyi limon suyu ve tuzla ovalayın ve iki saat bekletin.