AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Rende sebze ve meyveler için mutfakta hayat kurtarıcı bir üründür ve genelde herkes rendenin belli kısımlarını kullanır. Peki, kullanırken rendenin küçük delikli kısmının ne işe yaradığını hiç sorguladınız mı?
Rendenin 4. tarafı peyniri, özellikle de parmesan gibi sert peynirleri çok ince rendelemek için yapılmış. Bunun yanında limon, portakal veya misket limonu kabuğu da rendelenebiliyor. Küçük delikler peynir, çikolata, sebze ve diğer ürünlerin ince öğütülmesi içindir.
Rendeyle ilgili diğer bir detayda temizliğidir. Her defasında açıklıklarda yiyecek kalmadığından her zaman emin olun. Yıkanması zor yağlı lekeler varsa temizlik malzemelerini deneyebilirsiniz.
RENDE TEMİZLİĞİ İÇİN ÖNERİ
Bir süngeri sirke batırın ve rendeyi aşağı yukarı ovalayın. Lekeler ve kalıntılar hızla kaybolacaktır. Kokudan kurtulmak için tekrar sabunlu suda biraz bulaşık deterjanı ile yıkamak önemlidir.
Ayrıca rende üzerinde pas görünebilir. Bu yüzden basit bir karışım hazırlayın, rendeyi limon suyu ve tuzla ovalayın ve iki saat bekletin.