Regaip Kandili için kandil simidi tarifi ve malzemeleri: Kandil simidi nasıl yapılır?

Kandil simidi tarifleri alan vatandaşlar, ailesine ve sevdiklerine bu akşam lezzetli tarifi yapacak. Bu önemli günde sizlere nefis bir kandil simidi tarifi hazırladık. Kıyır kıyır kandil simidinin püf noktası elbette içindeki sirkedir. İşte mahlep kokusuyla ağızda dağılan Regaip Kandil'ine özel kandil simidi tarifi...

Regaip Kandil'ine özel kandil simidi tarifi arayanlar için harika bir tarif hazırladık. İçerisinde mahlep ve sirke bulunan kandil simidini yaparak bu özel gecede sevdiklerinize ikramda bulunabilirsiniz. Kandil simidinin püf noktası malzemelerin oda sıcaklığında olması ve kullanılan sirkedir. Sirke kandil simidinin kıyır kıyır olmasını sağlar. Güzel kokusu ve sağlığa faydası nedeniyle mahlep de ayrı lezzet verir. Fakat evinde mahlep bulunmayanlar mahlepsin de yapabilir.

Kandil simidi kandil gecelerinde evde gelenek hâline geldi. İşte soğuk kış günlerinde demlenen çayınıza ve dualarınıza eşlik eden Regaip Kandil'ine özel kandil simidi tarifi...

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

125 gram margarin

2 yemek kaşığı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

Üzeri için:

2 yumurta akı

Susam ya da çörek otu

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil simidinin püf noktası margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır. Bu nedenle tarife başlamadan önce bunlara dikkat etmekte fayda var.

İlk olarak yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin ve yoğurun.

Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmaya devam edin.

Hazırladığınız hamurdan küçük simitler hazırlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kandil simitlerini dizin.

Ardından üzerlerine yumurta sürün. Susam ya da çörek otu ile süsleyin.

200 ısıtılmış fırında pişirin. Regaip Kandili'ne özel kandil simitleri hazır. Afiyet olsun...