Ratatuy nasıl yapılır? Ratatuy tarifi ve malzemeleri burada!

Ratatuy tarifi ve malzemeleri Gelinim Mutfakta'da ekrana geldi. Kanal D'nin severek takip edilen yemek yarışmasında farklı ve bir o kadar lezzetli tarifler yayınlanıyor. Peki, Gelinim Mutfakta ratatuy nasıl yapılır? İşte Ratatuy tarifi sizlerle...

Ratatuy tarifi merak ediliyor. Kanal D'de hafta içi her gün izleyici karşısına çıkan programda ratatuy yapıldı. Gelin ve kayınvalidelerin beraber mücadele ettiği yarışma programı Gelinim Mutfakta ratatuy nasıl yapılır? Ratatuy tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

RATATUY MALZEMELERİ

2 adet kabak

2 adet patlıcan

2 adet domates

1 çay bardağı zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

3 dal taze biberiye

Yarım çay bardağı zeytinyağı

RATATUY TARİFİ

Patlıcanları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.

Tuzlu suda 15 dakika kadar beklettiğiniz patlıcan dilimlerini süzüp kurulayın.

Kabakları ve domatesleri de aynı şekilde dilimleyin.

Tüm sebzeleri derin bir kaseye alıp zeytinyağı, tuz ve baharatları üzerine ekleyin ve harmanlayın.

Varsa döküm tavayı yoksa fırın kabını yağlayıp sebze dilimlerini patlıcan-kabak-domates sırasıyla birbirinin üzerini kısmen kapatacak şekilde dizin.

Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.

25-30 dakika kadar pişirdiğiniz ratatouille'u sıcak servis edin. Afiyet olsun...