3. Gün iftar menüsü! İşte nefis çorba, tatlı, sulu yemek ve pilav önerisi

3.Gün iftar menüsü araştıranlara domates çorbası, orman kebabı, pirinç pilavı, mevsim salatası ve irmik tatlısı tarifi hazırladık. İşte Ramazan'ın 3. Gününde ''Bugün ne pişirsem?'' diyenlere en kolay iftar menüsü listesi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İftar menüsü için "Bugün ne pişirsem?" diye araştıranlar en kolay yemek tariflerini sorguluyor. Hem kolay hem de nefis bir iftar menüsü hazırladık.

3. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Domates çorbası

Orman kebabı

Pirinç pilavı

Mevsim salatası

İrmik tatlısı

DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet domates

1 çay bardağı süt

Yarım yemek kasığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı

3 yemek kaşığı dolu dolu un

Tuz ve karabiber

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

KAŞARLI DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Domates çorbası da iftar menüsünde en sevilen pratik çorbalardan biri. Önce domatesleri robottan geçirin. Bir tencereye yağı koyun ve üzerine domatesleri ekleyin. Soteledikten ve domatesleri öldürdükten sonra salçayı ekleyin. Kapağını kapatın ve birkaç dakikanın ardından unu da ekleyip hızlıca karıştırın.

Daha sonra sıcak suyu da yavaşça ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Domates çorbası kaynayınca bir su bardağı süte çorbadan bir kepçe koyup sütün kıvamını çorbaya uygun hâle getirin. Domates çorbasının püf noktası burasıdır.

Daha sonra yavaşça ilave edip karıştırın. Çorba kaynayınca iki dakika daha kaynatıp tuzunu karabiberini ekledikten sonra kaşarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

ORMAN KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı et

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 kilo bezelye

Biraz domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet büyük boy havuç

2 adet patates

2 adet yeşil biber

Çok az sıvı yağ

Sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, kekik

Sıcak su

ORMAN KEBABI TARİFİ

1. Etleri karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.

2. Sıcak su ilave ederek etler suyunu çekene kadar pişirin. Su miktarı pişirdiğiniz tencereye göre değişebilir. Pişip suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

3. İçini çıkardığınız bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Tuzunu, kekik hariç baharatları ekleyip, karıştırın.

4. Bezelyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğranmış patatesleri ilave edin ve patateslerin dağılmasına izin vermeden pişirin.

5. Ocaktan indirmeden doğranmış yeşilbiberleri de ekleyerek bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.

6. Tencerenin kapağını kapatıp yemeğinizi yarım saat dinlendirin. İftar menüsüne orman kebabı hazır. Afiyet olsun...

İRMİK HELVASI MALZEMELER

2 su bardağı irmik

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su(Sütle de yapılabilir)

İsteğe göre fıstık

İRMİK HELVASI YAPILIŞI

Öncelikle yağı eritin. İrmiği içine ekleyin ve kısık ateşte irmikler pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra fıstıkları ilave edin ve kavurma işlemine fıstıklar da pembeleşene kadar devam edin. Bu sürenin sonunda şekeri ekleyin ve birkaç dakika daha şekerle kavurun. Koyu olmasını isterseniz çok kavurun. Kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekleyin veya sütle yapacaksanız sütü ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Kısık ateşte birkaç kez karıştırdıktan sonra katılaştıktan sonra altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. İçine fıstık kullanmadıysanız fıstıkla veya cevizle süsleyebilirsiniz.

İRMİK HELVASI İÇİN SERVİS ÖNERİSİ

İrmik helvasını badem, ceviz ve fıstıkla süsleyebilir ve dondurma ile servis edebilirsiniz.

Akşama en leziz iftar menüsü! Çorbasından tatlısına farklı ve değişik tarifler

Akşam iftara en kolay tatlı ekmek kadayıfı! 15 dakikada hazır