Ramazanın 1. Gün menüsü! Bugün ne pişirsem diyenlere özel menü: Çorbası, tatlısı, salatası...

2024 Ramazanının 1. Gününde iftara hazırlık yapanlar ''Bugün ne pişirsem?'' diye araştırıyor. Ramazanın 1.gününde iftar menüsünde mercimek çorbası, pilav, fırında tavuk, kaşık salata, şekerpare tarifi hazırladık. İşte iftar sofrasını bereketlendirecek 1. gün iftar menüsü...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ramazanın 1. Gününde iftar menünüz belli mi? İlk gün ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar "Bugün ne pişirsem?" diye araştırıyor.

Ramazanın 1. Gününde iftar menüsü genelde kolay hazırlanır. İlk gün heyecanıyla çorbasından tatlısına mükemmel bir liste çıkarılır. Ramazanın 1.gününde iftar menüsünde mercimek çorbası, pilav, fırında tavuk, kaşık salata, şekerpare tarifi hazırladık.

RAMAZAN 1. GÜN İFTAR MENÜSÜ

MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELER

1,5 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet patates

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 adet havuç

Yarım yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pulbiber

Yeteri kadar sıcak su

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Mercimek çorbası tarifi için önce sebzeleri soyun. İster rendeleyin ister ufak doğrayın.

Mercimekleri bol suda yıkayın. Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin. İçine soğanı ve sarımsağı ilave edin kavurmaya başlayın. Salçalı sevenler salça da ekleyebilir. Ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine mercimekleri ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.

Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın.

Blendarda yeterince pürüzsüz olmadığını düşünenler 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirebilir. Mercimek çorbası hazır. Afiyet olsun.

MERCİMEK ÇORBASININ PÜF NOKTALARI

Çorbanın daha kıvamlı olmasını istiyorsanız tereyağı ve unu kavurup ekleyebilirsiniz. Eğer çok yoğun kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yok.

Çorbanızı rondodan ya da süzgeçten geçirdiğinizde pürüzsüz bir görüntü elde edecektir.

Mercimek çorbanızı beklettiğinizde suyunu çekebilir. Tüketeceğiniz zaman içerisine çok az sıcak su ekleyerek o şekilde tekrardan kaynatabilirsiniz.

PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

1,5 yemek kaşğı tereyağı

Bir çimdik toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz(Tepeleme olmasın)

2,5 su bardağı sıcak su

3 ADIMDA PİLAV TARİFİ

1. Pilav için önce bir su bardağı pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin.

2. Ardından süzün. Süzdükten sonra pirinci temiz bir bez üzerine alın. Teflon tencereye yağı alın. Eriyince pirinci ilave edin. Şekeri ve tuzu da ekleyerek pirinçleri ezmeden karıştırın.

3. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Pirinç suyunu çektiğinde pişmiş demektir. Pilav tarifi hazır. Afiyet olsun...

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 yemek kaşığı irmik

1 adet yumurta

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1,5-2 su bardağına yakın un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için fıstık veya fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

ŞEKERPARE TARİFİ

1. Şekerpare tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şekerparenin püf noktası şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.

2. Sıra şekerparenin hamuruna geldi. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin.

3. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz.

4. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa Hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çay yanına şekerpare tarifi hazır. Afiyet olsun...