Ramazanda gün boyunca bir şet tüketmemek akşam ağır yemeklere yüklenmek sağlığı bozuyor. İşte sağlıklı Ramazan ayı menüsü...
RAMAZANDA NE TÜKETİLMELİ?
Sahur:
1-2 adet haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir veya 2 kaşık lor peyniri
2 adet kuru kayısı veya 1 adet kuru hurma
2 tam ceviz içi veya 5 adet badem/fındık
Domates, salatalık, mevsim yeşillikleri
2-3 dilim tam buğday, kepek veya çavdar ekmeği
1 bardak yarım yağlı süt veya 1 kase yoğurt
İftar:
1-2 bardak su + 1 adet kuru hurma veya 3 adet zeytin
1 kepçe çorba
60-80 gr köfte/dana eti/balık/ hindi eti/tavuk eti
3-4 kaşık sebze veya bakliyat yemeği
2 kaşık yoğurt veya 1 kase cacık veya 1 bardak ayran
Zeytinyağı eklenmiş salata veya haşlama sebze
1 dilim pide(25 gr) veya 3 kaşık pilav/makarna
Gece Ara Öğünü:
1 bardak süt/kefir/ayran veya 1 kase yoğurt
1 porsiyon meyve