Ramazanda erişteye talep iki katına çıktı

Ramazanda bereketli yemek malzemelerinden olan erişte yoğun ilgi görüyor. Kars'ın asırlık lezzetlerinden erişte yurdun dört bir tarafındaki müşterilere kargoyla gönderiliyor. Bu işi ustalıkla yapanlar ramazanda satışların ikiye katlandığını ve yurt dışından bile talep olduğunu belirtiyor. Birçok insanda evde erişte yapmayı deniyor. İşte eriştenin hikayesi ve evde erişte tarifi...

Ramazanda erişte tercih edilen yemek malzemeleri arasında yer alıyor. Hatta birçok insan özel sipariş verirken birçok insan da evde kendi eriştesini yapıyor. Hem yaz hem de kış aylarında sofraların olmazsa olmazları arasında yer alan erişteye il dışından gelen talep ramazan dolayısıyla arttı.

Siparişleri yetiştirmeye çalışan işletmeler, müdavimlerine erişteyi kargo aracılığıyla ulaştırılıyor.

Yöresel ürünler üreten Dilşah Uluak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşterilerin isteğine göre sütlü, yumurtalı ve sade erişte yaptıklarını söyledi.

Uluak, "Yaz, kış demeden erişte yapıyoruz. Siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanına eriştelerimiz gidiyor." diye konuştu.

"RAMAZAN DOLAYISIYLA SATIŞLARIMIZ İKİYE KATLANDI"

Kargo siparişlerinin iki katına çıktığını, bunda ramazan ayının ve yeni tip koronavirüs salgınının etkili olduğunu dile getiren Uluak, şunları kaydetti:

"Koronavirüs nedeniyle vatandaşlar, turistler gelemiyor ve telefon açıp erişte istiyorlar. Biz de kargoya verip gönderiyoruz. Ramazan dolayısıyla da ilgi çok yoğun, satışlarımız ikiye katlandı. Malatya, İstanbul, İzmir, Kuşadası'na siparişlerim var, onları yetiştirmeye çalışıyorum. Salgından önce yurt dışına Fransa, Almanya ve Belçika'ya erişte gönderdim. Yurt dışından gelenler alıp gidiyor, gelmedikleri zaman da kargoyla ulaştırıyorum."

EVDE ERİŞTE TARİFİ İÇİN TIKLAYIN