Ramazan'a özel sütlü ve şerbetli tatlı tarifleri

Ramazan'a özel tatlı tariflerini bir araya getirdik. Kalburabastıdan cevizli burmaya şekerpareden güllaca kadar birçok şerbetli ve sütlü tatlı tarifini malzemeleriyle birlikte adım adım anlattık. İşte 2021 Ramazan'ına özel pratik tatlılar...

Pratik tatlılar Ramazan sofralarının vazgeçilmezi. Eğer bir yandan "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyor bir yandan da tatlıya karar vermeye çalışıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Sütlü ve şerbetli tatlı tariflerini bir araya getirdik. Kalburabastıdan cevizli burmaya şekerpareden güllaca kadar en kolay tatlı tarifleri sizlerle...

GÜLLAÇ

Ramazan denilince akla ilk gelen elbette güllaç oluyor. Sadece birkaç malzemeyle güllaç yapabilirsiniz. Güllacın adım adım tarifi aşağıda...

30 yıllık ustadan güllaç tarifi! Güllacın püf noktası kullanılan süt

KAYMAKLI ŞİLEKİ

Eğer hep aynı tatlı tariflerinden sıkıldıysanız yöresel tatlı tariflerini deneyebilirsiniz. Kaymaklı şileki iyi bir alternatif olabilir.

Kaymaklı şileki tatlısı tarifi ve malzemeleri

HİRA TATLISI

Son yıllarda oldukça popüler olan bir tatlı. Çünkü hem pratik hem lezzetli. Eğer hamur açmaya vaktiniz yoksa hira tatlısı tam size göre.

İrmik lezzetiyle hira tatlısı tarifi! Hira tatlısının püf noktası şerbet

KADAYIFLI PAŞA SARMASI

Adından da belli olduğu üzere paşalara layık bir tatlı diyebiliriz. Kadayıflı paşa sarması kadayıf ve ceviz içiyle hazırlanıyor.

3 adımda kadayıflı paşa sarması tarifi! En pratik tatlı tarifi

HAVUÇLU PANNA COTTA

İftara hep şerbetli tatlılar olmalı diye bir kural yok. Hem hafif hem lezzetli panna cotta ile günü kurtarabilirsiniz.

Havuçlu panna cotta tarifi! Panna cotta nasıl yapılır?

CEVİZLİ BURMA TATLISI

Görüntüsüyle bile iştah kabartan cevizli burma tatlısı geleneksel tatlılardan biri. Baklavalık yufka ve cevizle hazırlanıyor.

Şerbetli tatlıların en sevileni cevizli burma tatlısı tarifi

ŞEKERPARE

Herkesin hayatında bir kere şekerpare yemişliği vardır. Hem her menüye yakışan hem de herkesin çok sevdiği şekerpare şerbetli tatlı tarifleri arasında en popüler olanlardan biri.

Adım adım şekerpare tarifi! Şekerpare nasıl yapılır?

KALBURABASTI

Ramazan'ın geleneksel şerbetli tatlıları arasında yer alan kalburabastı tarifi çok sevilerek tüketiliyor. Hem yapması hem de yemesi zevkli olan bu tatlı un, süt, yağ gibi temel malzemelerle yapılıyor.

Geleneksel ev tatlısı: Kalburabastı tarifi Kalburabastının yapılışı ve malzemeleri

SÜTLAÇ

Sütlü tatlı tariflerinin sultanı fırında sütlaç iftar sonrası hafif tatlılardandır. Pratik tatlı tarifi de diyebiliriz. Peki, iyi bir sütlaç nasıl yapılır? İşte adım adım fırında sütlaç tarifi...

Sütlaç nasıl yapılır? Ramazana özel sütlaç tarifi ve malzemeleri