Ramazan'a özel mücver ve paçanga böreği tarifi! En iyi ara sıcak tarifleri

Ramazan'da iftar sofrasında ara sıcak olarak ikram edilen mücver ve paçanga böreği tarifi merak ediliyor. Kabakla yapılan mücver peynirle harika bir lezzet olurken, kaşar ve pastırmadan yapılan paçanga böreği sofranızda iştah kabartacak. İşte iftara en çok yapılan ara sıcak tarifleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mücver ve paçanga böreği tarifi Ramazan'da iftarda en çok yapılan ara sıcakların başında geliyor. Yemeklerdense ara sıcak ve mezeleri tercih edenler için harika iki tarifi bir araya getirdik. İşte adım adım mücver ve paçanga böreği tarifi...

MÜCVER TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet kabak

3 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

3 adet yumurta

4 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 dilim beyaz peynir

2 yemek kaşığı zeytin yağ veya sıvı yağ

Tuz, karabiber

MÜCVERİN YAPILIŞI

1. Öncelikle dereotu, maydanoz, taze soğanı ince ince doğrayın.

2. Mücver için hazırlayacağınız kabaklar rendenin büyük gözenekli kısmı ile rendeleyin ve rendelenen kabakların suyunu sıkın.

3. Karıştırma kabına yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave ederek çırpın. Bir dilim peyniri de ezerek karıştırma kabına ilave edin. Üzerine doğranmış yeşillikleri, rendelenmiş kabağı ilave ederek karıştırın.

4. En son un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra mücver harcı kaşık ile dökerek yuvarlak şekil verin. Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.

6. İsterseniz tavada da kızartabilirsiniz.

MÜCVER İÇİN SERVİS ÖNERİSİ

Herkesin damak zevki farklı olmakla birlikte mücveri yoğurtlu sosla tüketenler de var yeşilliklerle süsleyen de var. Ana malzemesi kabak olduğu için genelde yoğurtla tercih ediliyor.

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

Paçanga böreği tarifi için malzemeler

Yufka

Rendelenmiş kaşar peyniri

Çemensiz pastırma yoksa sucuk da kullanabilirsiniz

Doğranmış domates

Yeşil biber

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

Paçanga böreği tarifi için kişi sayısına göre yufkalarınızı alın ve dörde bölün. Sigara böreği gibi istediğiniz büyüklükte üçgen parçalar hazırlayın.

Bir kâsede tüm malzemeleri minik minik doğrayın ve karıştırın. Bu harçtan yufkaların içine koyarak sarın. Kızgın yağda kızartın. Yağda çok ağır oluyor diyenler fırında da pişirebilir. Paçanga böreği hazır. Afiyet olsun.