AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Mücver ve paçanga böreği tarifi Ramazan'da iftarda en çok yapılan ara sıcakların başında geliyor. Yemeklerdense ara sıcak ve mezeleri tercih edenler için harika iki tarifi bir araya getirdik. İşte adım adım mücver ve paçanga böreği tarifi...
MÜCVER TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet kabak
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 dilim beyaz peynir
2 yemek kaşığı zeytin yağ veya sıvı yağ
Tuz, karabiber
MÜCVERİN YAPILIŞI
1. Öncelikle dereotu, maydanoz, taze soğanı ince ince doğrayın.
2. Mücver için hazırlayacağınız kabaklar rendenin büyük gözenekli kısmı ile rendeleyin ve rendelenen kabakların suyunu sıkın.
3. Karıştırma kabına yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave ederek çırpın. Bir dilim peyniri de ezerek karıştırma kabına ilave edin. Üzerine doğranmış yeşillikleri, rendelenmiş kabağı ilave ederek karıştırın.
4. En son un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra mücver harcı kaşık ile dökerek yuvarlak şekil verin. Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.
6. İsterseniz tavada da kızartabilirsiniz.
MÜCVER İÇİN SERVİS ÖNERİSİ
Herkesin damak zevki farklı olmakla birlikte mücveri yoğurtlu sosla tüketenler de var yeşilliklerle süsleyen de var. Ana malzemesi kabak olduğu için genelde yoğurtla tercih ediliyor.
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
Paçanga böreği tarifi için malzemeler
Yufka
Rendelenmiş kaşar peyniri
Çemensiz pastırma yoksa sucuk da kullanabilirsiniz
Doğranmış domates
Yeşil biber
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
Paçanga böreği tarifi için kişi sayısına göre yufkalarınızı alın ve dörde bölün. Sigara böreği gibi istediğiniz büyüklükte üçgen parçalar hazırlayın.
Bir kâsede tüm malzemeleri minik minik doğrayın ve karıştırın. Bu harçtan yufkaların içine koyarak sarın. Kızgın yağda kızartın. Yağda çok ağır oluyor diyenler fırında da pişirebilir. Paçanga böreği hazır. Afiyet olsun.