Ramazana özel kalburabastı tatlısı tarifi! Kalburabastı tatlısı nasıl yapılır?

''Kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? Kalburabastı tatlısı tarifi nasıl?'' gibi soruların yanıtı İnternette aranıyor. Yıllardan beri annelerimiz tarafından da çok yapılan ve sevilen bir tatlı olan kalburabastı tatlısı, ramazanın vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. Kalburabastı tatlısı tarifinin temel malzemeleri arasında un, irmik, yoğurt ve yumurta bulunuyor. Şerbetli bir tatlı olan kalburabastı tatlısı tarifi deneyenler oldukça basit bir tatlı olduğunu ifade ediyor. Eğer iftara yapacağınız tatlıya karar vermediyseniz işte ramazana özel kalburabastı tatlısının yapılışı ve malzemeleri…

Ramazanda kalburabastı tatlısı tarifi merak ediliyor. Yıllardan beri sevilen tatlı kalburabastı nasıl yapılır? Kalburabastı tatlısı tarifinin temel malzemeleri arasında un, irmik, yoğurt ve yumurta bulunuyor. Şerbetli bir tatlı olan kalburabastı tatlısının tarifi sizi korkutmasın. Görünüşü de güzel olan kalburabastı tatlısını yapmak oldukça basit. Bayramlarda, Ramazanlarda da çok yapılan bu tatlı artık akşam yemeklerinde veya ikindi çaylarının yanında yer alıyor. İşte evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz ramazana özel kalburabastı tatlısı tarifi ve malzemeleri…

KALBURABASTI TATLISI HAMUR MALZEMELERİ

4 su bardağı un

Yarım su bardağı irmik

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu

140 gram tereyağı

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım su bardağı yoğurt

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

ŞERBET MALZEMELERİ

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığından az tuz

ÜZERİ İÇİN

İsteğe göre fıstık veya ceviz

KALBURABASTI TATLISI YAPILIŞI

Önce şerbetini kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip soğuması için kenara alın. Hamur için, malzemeleri sırayla yoğurma kabına alın ve yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak yuvarlayın. Hamurların yapışmaması için kalıbınızı ve fırın kabınızı sıvı yağ ile yağlayın. Hamurun içlerine ceviz yerleştirin. Hamuru kalıbın içine bastırın ve ters çevirerek çıkarın. Hamur yapışkan olduğu için sert vurun, hemen çıkmayabilir. Tatlıyı, fırın kabınıza aralıklı bir şekilde dizin. 200 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için dinlendirin. Tatlınızın üzerine fıstık, Hindistan cevizi veya ceviz serperek süsleyebilirsiniz. (İsteyen içine ceviz ve tarçın da koyabilir)

Afiyet olsun…