AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Erişte tarifi Ramazan sofraları için araştırılıyor. Çünkü birçoğunun mutfağında yazın yapılan erişteler tükendi. Peki, erişte nasıl yapılır?
ERİŞTENİN PÜF NOKTASI
Erişte süt, yumurta ve un karışımından yapılıyor. Bazıları erişte hamurunu suyla da yoğuruyor. Fakat sütle yapılan erişte hamuru daha lezzetli oluyor. İçerisinde hem süt hem yumurta olmasından dolayı besleyici ve doyurucu özelliği de bulunuyor. İşte adım adım Ramazan'a özel erişte tarifi...
ERİŞTE MALZEMELER
1 su bardağı süt
4 yumurta
6 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
ERİŞTE TARİFİ
Erişte Ramazan'da hem kurtarıcı hem sağlıklı. Erişte tarifi için önce sütü ılıtın. Sonrasında tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bir fasıl daha yoğurun. Ardından minik bezeler elde edin.
Bezeleri önce merdaneyle ardından oklavayla açın.
Sonra 2 parmak genişliğinde şeritler kesin. Aralarına un serpin.
Kestiğiniz erişteleri örtü üzerine serin ve kurutun. Erişteler Ramazan sofralarına gelmeye hazır. Afiyet olsun...