Ramazan özel tatlısı! Kerebiç tatlısı tarifi! Mersin'in özel lezzeti

Kerebiç tatlısı tadını mutlaka damakta bırakıyor. Kerebiç içerisinde ceviz, tarçın ve şeker var. Kerebiç tatlısının detaylarında neler var? İşte adım adım kerebiç tatlısı tarifi...

AKSAM.COM.TR

Kerebiç tatlısı yöresel ve kadim bir lezzet. Kerebiç hamuru kulak memesi kıvamında olmalıdır. Peki kerebiç nasıl hazırlanır? İşte detaylar...

KEREBİÇ TATLISI İÇİN MALZEMELER

100 gram margarin

1 su bardağı irmik

Yarım paket kabartma tozu

2 yumurta

2 yemek kaşığı pudra şekeri

2/3 çay bardağı sıvı yağ

Alabildiği kadar un

İç harcı:

Ceviz ya da isteğe göre antep fıstığı

Tarçın

Şeker

Köpüğü için:

Karıştırma kabınıza margarini alın ve erimesini bekleyin.

Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edin.

Üzerine yumurtaları kırın ve sıvı yağı ilave edin, karıştırın.

Daha sonra pudra şekerini ilave edin.

Son olarak alabildiği kadar unu ekleyip hamurun kulak memesi kıvamına ulaşmasını sağlayın.

İç harcı için ceviz ya da fıstıkları ezin, üzerine tarçın ve toz şeker ilave edin.

Hamurunuza istediğiniz büyüklüklerde yuvarlak şekil verin.

İç harcından koyup hamurunuzu kapatın ve ister yuvarlak isterseniz de içli köfte gibi şekil verin, tepsinize yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.

Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve üzerine krem şanti ile köpük süsü verin.

Üzerine tarçın, fıstık ya da ceviz içi dökebilirsiniz.

Afiyet olsun :)