Ramazan Bayramı'na özel şeker ve çikolata tarifi

Ramazan Bayramı'nda ikram edeceğiniz şeker ve çikolataları kendiniz yapabilirsiniz. Sizlere kolay malzemelerle bayram şekeri tarifi hazırladık. İkramlık tarifleri bizden yapması sizden…

Ramazan Bayramı hazırlıkları başladı. Bunlardan en keyiflisi de şüphesiz ikram edilecek şeker ve çikolataları hazırlamak. Bayram şekeri ve çikolatasını hazır almak istemeyenler için ev yapımı tarifleri bir araya getirdik. Peki, evde bayram şekeri nasıl yapılır?

BAYRAM ŞEKERİ TARİFİ

200 gram şekerin içine 100 gram su eklenerek; altın rengine gelene kadar pişiriliyor. Daha sonra kullanılmak istenilen malzemeler tek tek, bir kürdan yardımıyla ya da saplarından tutularak karamelin içine ardından da susama batırılarak servis edilebilir.

BAYRAM ÇİKOLATASI TARİFİ

200 gram bitter çikolata; 20 gram kayısı ve üzüm, 20 gram fındık, ceviz, badem ve susam kullanarak meyve ve kuruyemiş zengini çikolata yapabiliriz. Bunun için çikolatayı kısık ateşte yavaşça eritiyoruz.

Ardından pişirme kâğıdının üzerine döküp üzerine kullanmak istediğimiz malzemeleri keserek ekliyoruz.

Buzdolabında bu çikolatanın 20 dakika kadar donmasını bekliyoruz. Donmuş çikolatayı elimizle ya da kaşık yardımıyla kırıp, servis edebiliriz.

Bayram öncesi sivilceleri yok eden 2 malzemeli maske tarifi

Enerji veren 3 vitamin! Hastalık düşmanı