Ramazan bayramı tatlınız Şef Arda Türkmen'den! Dondurmalı irmik tarifi

Şef Arda Türkmen dondurmalı irmik tarifini merak edenler için paylaşıyor. Dondurmalı irmik tarifinde irmiği iyice karıştırmak önemli. İşte Şef Arda Türkmen'den dondurmalı irmik tarifi...

Dondurmalı irmik tarifi merak ediliyor. Peki dondurmalı irmik nasıl yapılır? İşte yanıtı...

ŞEF ARDA TÜRKMEN'DEN DONDURMALI İRMİK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gr. irmik (3,5 su bardağı)

250 gram tereyağı

1,5 su bardağı su

3 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

500 gram kaymaklı dondurma

DONDURMALI İRMİK YAPILIŞI

Tereyağını bir tencereye alıp eritin.

Yağ eriyince irmiği ekleyin ve irmik renk alana kadar kavurun.

Ayrı bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin.

Kaynayınca sütü ekleyin ve ılınana kadar pişirin.

Sütlü şerbet, hafif ılınınca kavurduğunuz irmiğin içerisine ılık şerbeti dökün ve karıştırıp kapağını kapatın.

5 – 10 dakika bu şekilde pişirin ve demlendirin.

Çukur bir kasenin içerisine irmik helvasını ortası çukur kalacak şekilde bastırarak doldurun. Çukur kalan yeri dondurma ile doldurun ve irmik helvası ile kapatın. Servis tabağına ters çevirerek servis edin.

Dilerseniz üzerine toz antep fıstığı ve tarçın serperek servis edin.