RAMAZAN AYININ 12. gün zikri! Eş-Şekür faziletleri ve anlamı nedir?

Esmaül Hüsna'lar ibadetler sonrası zikir olarak çekilir. Ramazan ayının 11. gününde de bunlar arasında her güne seçtiğimiz bir zikir de bugün Eş-Şekür esması yer aldı. Eş-Şekür esmasının faziletleri ve anlamı hakkında merak edilenler haberin detayında. Peki Eş-Şekür faziletleri ve anlamı nedir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Manevi anı güçlendiren zikirlerde bugün Eş-Şekür esması yer aldı. Allah'ın verdiklerinin şükrünün karşılığı olan bu esma 99 isim arasında yer alır. Çok veren yüceliği temsil eden Eş-Şekür, hakkındaki rivayetlerde Alimler 526 sayısının sırrının olduğunun altını çizdi.

Zikir sıklıkla Allah'ın verdiği her nimete teşekkür amaçlı çekilir. Bunun yanı sıra sıra sağlık ve sıhhat için de çekilmesi tavsiye edilir.

EŞ-ŞEKÜR ESMANININ FAZİLETLERİ VE ANLAMI NEDİR?

Ya Şekür Celle Celalühü olarak çekilmesi tavsiye edilen Eş- Şekür ismi iyiliğin karşılığını vermek manasına gelir. İbadetlerden sonra amel karşılığında ahiret hayatı için çekilir.

Rızkın bol ve nimetlerin devamı olarak çekilen Eş-Şekür esmasının anlamı suya üflenerek söylenip ardından suyun içilmesi tavsiye edilir. Su vücudun benden ve ruh yorgunluğunu alır. Genellikle alimler 41 defa okunmasının hayırlı olduğunu vurgular.

Büyük nimetler ve bereketler karşılığında iyileşme gösterilir. Eş-Şekür isminde gizli nimetlerde yer alır. Zikre başlanmadan önce;

100 defa

La ilahe İllallah

Elhamdu lillahi'llezi ehyane bade ma ematena ve ileyhi'n-nüşür

Allamumme salli ala seyyidina Muhammed

El-Gafur ve El-Aliyy esmalarıyla beraberde zikrin çekilmesi tavsiye edilir.

RAMAZAN AYININ 11. gün zikri! El-Halim faziletleri ve anlamı nedir?