RAMAZAN AYININ 11. gün zikri! El-Halim faziletleri ve anlamı nedir?

Ramazan ayının 11. gününde önemli olan faziletlerin başında gelen Esmaül Hüsna zikirlerinden en etkilisi olan El-Halim esmasını sizler için araştırdık. Allah'ın 99 esması arasında yer alan El-Halim, maneviyatınızı artıracak zikirler arasında yer alır. Peki El-Halim faziletleri ve anlamı nedir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Oruç, namaz gibi ibadetlersen sonra tamamlayıcı olan zikirde çekilecek olan esmalardan etkili olan El-Halim'i sizler için araştırdık. Allah'ın 99 ismi arasında yer alan ve yüceliğinin kanıtı olan El-Halim Kur'an-ı Kerim'de Hud ve Enbiya sürelerinde geçer.

Rivayetlere göre Peygamber Efendimiz (sav)'in çektiği en sık zikirler arasında yer alır. Alimlerin ebced hesabına göre normla zamanlarda Cumartesi günleri çekilmesi tavsiye edilir. 88 sayısı esmayı güçlendirir. El-Halim ismi kullarının öfke ve kontrolünü sağlayan manaya gelir.

EL-HALİM FAZİLETLERİ VE ANLAMI NEDİR?

Allah'ın kulları isyan etmesine rağmen onlara vereceği cezaları yavaşlatan ve tövbelerini bekler. O ki Hilmi sahibi Allah'tır. Bağışlayan ve kullarının günahlarını affetmek için bekleyen Allah hikmet sahibi ve yumuşak huyludur.

Güzel ahlak kazanmak kalbini temizlemek isteyenler için tavsiye edilir. Ümidini kaybetmeden Allah'tan istemek ve beklemeyi tavsiye eder. Rivayetlere göre; Hz. Musa Firavun'un karşısına çıkmadan El-Halim esmasını dilinden düşürmemiştir. El-Halim zikrine başlamadan önce;

100 defa

La ilahe illallah

Subhanallahi ve bihamidi subhanallilazim

Allahumme salli ala seyyidina Muhammed

El Habir ve El Azim esmaları ardından zikre başlanması tavsiye edilir.

RAMAZAN AYININ 9. gün zikri! Es-Semi faziletleri ve anlamı nedir?