AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Gün içinde uzun süre yaşanan açlığa bağlı iftar sofralarını zenginleştirmek için sizler için iftar menüleri hazırladık. Ramazan ayının ikinci gününde işinizi kolaylaştıracak menüyü tasarlarken en hafif ve pratik olan tarifleri seçtik. Yapımı zamanınızı almayan ve midenizi yormayan iftar menüleri sayesinde tam kıvamında doymuş olacaksınız.
İftar menülerinde en dikkat edilmesi gereken durum ise gün boyu kaybettiğiniz vitamin ve mineral değerlerini yeniden karşılaması olur.
Ceviz çorbası
Patlıcan salatası
Demirhindi şerbeti
Köfte
Patates kızartması
Tulumba tatlısı
Bu menü sayesinde hem karbonhidrat hem de nikotin gibi vücudun enerji için ihtiyaç duyduğu vitaminleri kolayca almış olursunuz. Özellikle demirhindi şerbeti sayesinde bağırsaklarınız daha sağlıklı çalışır.
Bir adet patlıcanı bıçak yardımıyla delin.
Ardından ocakta közleyin.
Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ezerek içine bir diş sarımsak rendeleyin.
İçine bir çay kaşığı ucu kadar sumak tuz ve karabiber atın.
500 gram kıymayı 100 gram galeta unu koyarak yoğurun.
Ardından içine soğan rendeleyin. Karabiber tuz koyup hamur yoğurur gibi yoğurun.
Buzdolabına koyun. Ertesi sabah köfte şeklini verin.
Bir gün buzdolabında bekleyen köfte dağılmaz. Ayrıca kabarmasını istiyorsanız yoğurduğunuz sırada içine bir çay kaşığı kadar kabartma tozu atabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun...