RAMAZAN AYINDA Uzakdoğu Asya'nın en pratik lezzetleri! 8. gün iftar menüsünde neler olmalı?

Bugünkü iftar sofrasına Uzakdoğu Asya lezzetleri eşlik etsin. Tatları damak zevkimize birebir uygun olan en pratik lezzetleri sizler için derledik. Çoğu Uzakdoğu Asya'da bu lezzetlerin çoğu sokaklarda satılıyor. Peki 8. gün iftar menüsünde neler olmalı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ramazan ayının 8. gününde iftar sofranıza Uzakdoğu Asya'dan hayatımıza giren lezzetlere yer açabilirsiniz. Yapımlarında ufak tefek değişimlerin olduğu bu lezzetler Uzakdoğu Asya'da sokaklarda satılırdı. 8. gün iftar sofrasında ise oldukça pratik bir şekilde yer alacak.

İçeriğinde en zengin besinlerin yer aldığı ve vitamin depolarınızı dopingleyecek tarifler sayesinde sağlıklı bir iftar yapmış olacaksınız. İftar sofralarınızı çeşitlendirmek için en lezzetli tariflerle hazırladığımız menümüze bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

İftarlık en kolay tarif! 15 dakikada Patates köftesi nasıl yapılır?

8. GÜN İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Pirinçli Kemik Suyu Çorbası

Patates Köftesi

Colesaw Salata

Tiramisu

Bu lezzetler hem hafif hem de damaklarınızda iz bırakacak. Yapımları da oldukça basit olan bu lezzetlerden en dikkat çekeni ise pirinçli kemik suyu çorbasıdır. Pirinçli kemik suyu çorbası sayesinde gün içinde azalan vitamin ve mineral depolarınız yeniden dolacak.

İftar çorbası değil kolajen bombası! Terbiyesi için yoğurt, un, limon suyu eklemeniz yeterli pirinçli kemik suyu hazır

COLESLAW (BEYAZ LAHANA) SALATASI

Uzakdoğu Asya'nın en sevilen lezzetlerinden biri olan coleslaw şimdilerde Amerika mutfağında görülse de aslına uygun tarifi sizler için araştırdık.

400 gram beyaz lahana, 100 gram mor lahana, 1 adet havuç, yarım çay bardağı limon suyu, tuz, bir yemek kaşığı üzüm sirkesi, bir çay kaşığı sumak, 4 yemek kaşığı mayonez, 2 diş sarımsak.

Beyaz lahana, mor lahana ve havuçları rendeleyin ya da kıtır kıtır kesin.

Ardından bir kapta mayonez, limon suyu, sarımsak rendesi, tuz, sirke, sumak malzemelerini iyice karıştırın. Püre haline gelen kıvamı lahanaların üzerine dökün ve karıştırın.

Afiyet şifa olsun...

Sevdiklerinizi mutlu edecek tarif! Aşk dolu lezzetiyle tiramisu nasıl yapılır?