RAMAZAN AYINDA Trakya lezzetleriyle sofranızı şenlendirin! 16. gün iftar menüsünde neler olmalı?

Trakya yöresinin en sevilen lezzetlerini Ramazan ayında iftar sofralarınıza taşıyın. Doyurucu ve besleyici olan bu sofrada en dikkat çeken ise güvem şerbetidir. Ramazan ayının 16. gün iftar sofranıza eşlik eden lezzetleri sizler için derledik. Peki, 16. gün iftar menüsünde neler olmalı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ortasını geçtiğimiz Ramazan ayında lezzeti dillere destan olan Trakya mutfağının enlerini sizler için bir araya getirdik. Zengin damak zevki olan Trakya mutfağının bir çok lezzeti Osmanlı'dan kalmadır. Osmanlı saray mutfaklarında pişen bu lezzetleri 16. gün iftar sofrasına taşıyın.

Misafirlerinizi ağırlayacağınız ya da ailecek oturacağınız bu sofra başındaki her lezzet bir başına vitamin deposudur. En dikkat çekeni ise patates çorbasıdır. Anında vücudun enerjisini yükseltir.

Mideyi koruyan patates çorbası tarifi! Terbiyesi için zeytinyağı ve unu karıştırın

16. GÜN İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Patates Çorbası

Trakya Kapama

Manca

Güvem Şerbeti

Fırında Sütlaç

Bu lezzet sayesinde sağlıklı bir iftar sofrasında doymuş olacaksınız. Ayrıca hazımsızlık sorunlarına da neden olmaz.

MANCA

Bir adet patlıcan, biber, domates ve soğanı ocakta ya da ateşte gözleyin. Ardından küp küp kesin üzerine zeytinyağı ve sirke dökün. 2 diş sarımsak rendelendikten sonra karabiber, tuz ilave edip karıştırın. Dileğinize göre içerisine 2 dal maydanozda kesebilirsiniz.

Kalsiyum deposu iftar tatlısı! Evde fırında sütlaç nasıl yapılır?

TRAKYA KAPAMA

Orta boy tencereye 6 baget tavuk koyun. Üzerine bir defne bir de nane yaprağı ekleyin kaynatın. Tuz karabiber ilave ettikten sonra 20 dakika kaynatıp ocaktan alın. Baget tavukları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip 200 derecelik fırına koyun. Baget tavukların suyunu dökmeyin.

Bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı koyun eridikten sonra üzerine bir su bardağı pirinç ekleyin. Ardından tavuk suyunu ekleyip çay kaşığı ucu kadar tuz ve bir tutam karabiber koyun. Pirinç suyunu çektikten sonra bir yuvarlak tepsiye dökün üzerine de tavukları dizin.

Bir kasede bir yemek kaşığı domates salçası ve bir su bardağı ılık suyu karıştırın. Üzerine dökün. 15 dakika fırından bekletip çıkartın.