RAMAZAN AYINDA İtalya mutfağının en sevilenlerini sofranıza taşıyın! 17. gün iftar menüsünde neler olmalı?

Ramazan ayında Türk mutfağı dışında lezzetlere açık olanlar için muazzam tariflerle geldi. 17. gün iftar sofranızı şenlendirecek olan İtalyan lezzetleri sayesinde doyurucu bir iftar geçireceksiniz. Vitamin içeren lezzetleri sizler için bir araya getirdik. Peki 17. gün iftar menüsünde neler olmalı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Dünya mutfaklarına açık olanlar için Ramazan ayının 17. gününde en sevilen İtalyan mutfağının lezzetlerini sizler için bir araya getirdik. İtalyan mutfağı günümüzde restoranlarda en sık rastlandığımız lezzetlerin başında gelir. Ramazan ayının 17. gününde de misafirlerini farklı lezzetlerle ağırlamak isteyenler için İtalyan mutfağı doğru adres.

Hafif ancak doyurucu tatlar sayesinde iftar sofrasından rahatsız olmadan kalkacaksınız. Hazımsızlık yapmayan aksine vitamin deposu olan iftar menüsü haberin içeriğinde.

İftar sonrası midenizi rahatlatacak tatlı! Panna Cotta nasıl yapılır?

17. GÜN İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Toscana Çorbası

Bruschetta

Lazanya

Panna Cotta

Özellikle Toscana çorbası, İtalyan mutfağının en eski lezzetidir. İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum olan çorba kemik gelişimi için birebir fayda sağlar. Kemik ve kaslarda herhangi bir hasar alanlar için ideal yemeklerden biridir.

BRUSCHETTA

Ekmek üstü sebze ezmesidir. İtalyanlar bruschetta lezzetini salata olarak tüketir. 4 dilim ekmeği fırında ya da ekmek kızartma makinasında kızartın. Ardından Bir patlıcanı ocakta közleyin.

Kabuklarını soyup kesin üzerine bir diş sarımsak rendeleyin. Karabiber, nane ve fesleğen ekleyin. İçine ardından mantar turşusu zeytin yağı ve bir dal maydanozu kesin. Karıştırıp bu karışımı ekmeğin üzerine sürün.

LAZANYA

Bir kuru soğanı kesip tavaya zeytinyağı koyun ve pişirin. Ardından içine bir adet sivri biber doğrayın. 200 gram kıyma koyup pişirin o sırada bir diş sarımsak rendeleyin. Karabiber, tuz ve toz biber ekleyin.

İçine 2 adet domatesin kabuklarını soyup onu da rendeleyin. İsterseniz bir çay kaşığı kadar salça da koyun. Lazanya yapraklarının arasını yağlayıp bu içi koyun. Geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. 170 derecelik fırına verin. 20 dakika sonra çıkarın.

Kolajen ve kalsiyum deposu! İtalya mutfağının gözdesi Toscana çorbası içinizi ısıtsın